YAPAY ZEKA DEVRİMİ: İŞSİZ Mİ KALACAĞIZ? YAPAY ZEKA DEVRİMİ: İŞSİZ Mİ KALACAĞIZ?

Kütahya'nın Domaniç ilçesinde bulunan Karşıyaka Mezarlığı, gönüllü muhtarının fedakarlığı ve ilginç bir ölüm istatistiğiyle dikkat çekiyor. 

Gönüllü Muhtarın Mezarlık Sevdası

Her Sabah Aynı Yerde Uyanıyor

72 yaşındaki eski Muhtar Erdoğan Tekdemir, her sabah gözlerini mezarlıkta açıyor. Son 15 günde mezarlıkta yattığını, kahvaltısını ve yemeğini burada yaptığını belirtiyor.

"Geçen gün yaşlı bir kadın geliniyle beraber mezarlıkları okumaya gelmiş. Kapının önünde durduğunu farkettim, gelmesini söyledim ve iyi günler diledim. Kadın da cebinden 10 TL çıkarıp bana vermek istedi, para almadığımı söyledim ama vermekte ısrarcı olduğu için almak zorunda kaldım. O 10 TL bir köşede durur."

erdogan-tekdemir-1

Tekdemir’in Duygusal Bağlantısı

Erdoğan Tekdemir, gönüllü olarak bu işi yaptığını, ailesinden feragat edip her gün mezarlığa gelerek bakımını üstleniyor. Üzücü bir şekilde, terkedilmiş mezarları gördüğünde duygulanıyor ve belediyeden destek istiyor.

erdogan-tekdemir-3

Mezarlıkta İlginç İstatistik

Vefat Kayıtlarında Gizem

Tekdemir’in dikkatini çeken ilginç bir istatistik var: Her sene bir ay boyunca kimsenin ölmediği. "Her sene illa 1 aylık süreçte kimse ölmüyor. Bir sene temmuzda kimse ölmüyorsa, başka bir sene ekim ayında kimse ölmüyor” şeklinde bu gizemi açıklıyor.

Yıllara Göre Vefat İstatistikleri

Mezarlıkta en fazla ölümün yaşandığı yıl 2019 olarak kayıtlara geçti. Son üç yılda vefat edenlerin sayısı ise 2020'de 39, 2021'de 38 ve 2022'de 35 kişi olarak belirlendi.

Editör: Umut Gökdaş