Bu etkinlikte sadece yeni iPhone'lar değil, aynı zamanda kulaklıklardan tablet ve diğer aksesuarlara kadar geniş bir ürün yelpazesi de görücüye çıkabilir. Ancak, tüm dikkatler şimdiden iPhone 16 serisine çevrildi. Zira Apple, tarihinde bir ilk olacak büyük bir yenilikle karşımıza çıkacak.

iPhone 16 serisinin nasıl olacağına dair spekülasyonlar genellikle her iPhone tanıtım etkinliğinin hemen ardından başlar. Ancak, bu spekülasyonların gerçeklik payı genellikle düşüktür. Ancak, etkinlik tarihi yaklaştıkça, güvenilir kaynaklardan gelen sızıntılar ortaya çıkar. Bu sızıntılar genellikle doğru çıkar.

Dikkatler İphone 16'Nın Üzerinde! Büyük Yenilikler Neler?6

Bu durumun nedeni basittir: Etkinlik yaklaştıkça, Apple bazı iş ortaklarına yeni iPhone modelleri üzerindeki perdeyi kaldırır. Örneğin, yeni iPhone modelleri piyasaya sürüldüğünde birçok kılıf ve aksesuar üreticisi hemen ürünlerini sunar.

Apple'ın iş ortağı olmayan bazı şirketler ise bu bilgilere erişir ve aylar öncesinden sızıntıları paylaşır. Bu nedenle, etkinlik tarihi yaklaştıkça, doğruluk payı yüksek sızıntılar ortaya çıkar.

Son zamanlarda, iPhone 16 serisinin tasarımıyla ilgili bazı sızıntılar ortaya çıktı. Bu da uzun süredir süregelen söylentilerin doğrulandığını gösteriyor. Şimdiden kesin gibi görünen bu sızıntılar, özellikle dikkat çekiyor.

Dikkatler İphone 16'Nın Üzerinde! Büyük Yenilikler Neler?3

Dikkatler İphone 16'Nın Üzerinde! Büyük Yenilikler Neler?4

Daha önceki sızıntılarda, iPhone 16 serisinin yeni bir işlemciyle geleceği, yenilenmiş bir ekranla donatılacağı, Pro modellerinde iki yeni kamera olacağı, farklı renk seçenekleri sunulacağı ve bataryalarının daha büyük olacağı belirtilmişti.

Dikkatler İphone 16'Nın Üzerinde! Büyük Yenilikler Neler?2

Ancak, en dikkat çekici sızıntılardan biri, yeni Pro modellerinin boyutlarının büyüyecek olması. Yani, düz modeller ile Pro modelleri arasındaki fark bir kez daha açılacak. Sızıntılara göre, iPhone 16'nın ekranı 6.1 inç, iPhone 16 Plus'ın ekranı ise 6.7 inç boyutunda olacak. Ancak, iPhone 16 Pro'nun ekranı 6.1 inç yerine 6.3 inç, iPhone 16 Pro Max'in ekranı ise 6.7 inç yerine 6.9 inç olacak.

Dikkatler İphone 16'Nın Üzerinde! Büyük Yenilikler Neler?5

Bu gelişmeler, Apple tutkunlarını heyecanlandırırken, yeni iPhone 16 serisinin nasıl bir deneyim sunacağı merakla bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi