Elektrikli otomobil fabrikaları yangın riskleriyle mücadele etmeye devam ediyor. Son olarak ABD’de gelen bir habere göre, General Motors’un fabrikasında dev bir yangın çıktı. Factory Zero isimli araç montaj tesisinde üretimi geçici olarak durdurmak zorunda kaldı.

General Motors elektrikli otomobil üretimleri durdu

ABD’nin Detroit şehrinde yer alan Factory Zero, dev bir yangınla boğuşuyor. Bölge itfaiye şefinin açıklamalarına göre, fabrikada üçüncü dereceden bir yangın tespit edildi. Yangının muhtemel sebebinin lityum-iyon piller olduğunu dile getirdi.

Hummer

İkinci el araç piyasasında fiyatlar son bir yılda yüzde 30 düştü İkinci el araç piyasasında fiyatlar son bir yılda yüzde 30 düştü

Bölgesel kaynaklardan gelen bilgilere göre fabrikadan çıkan duman, tesisin üstünü kaplamayı başardı. Ancak buna rağmen tüm çalışanların güvenli şekilde tahliye edildiği ve herhangi bir yaralanma yaşanmadığı bildirildi.

Factory Zero, GMC Hummer ve Chevrolet Silverado gibi elektrikli kamyon ve SUV’lar üreten bir tesis. General Motors’a bağlı olarak yürütülen operasyonlar, ilk aşamada askıya alındı. Şirket sözcüsü yangının araştırıldığını ancak araç güvenliklerini tehlikeye atmadığını söyledi.

Chevrolet Silverado

Ancak yangın, itfaiye şefinin belirttiği gibi, lityum-iyon bataryalardan dolayı çıktıysa tehlikeli olabilir. Daha önce diğer otomobil üreticilerinin de elektrikli araçlarla ilgili batarya yangınlarıyla uğraştığını biliyoruz. Hatta trafik kazalarında pek çok kez bataryaların alev alma tehlikesi de görüldü.

Factory Zero’nun ne kadar süreyle kapalı kalacağı bilinmiyor. Ancak Tesla gibi otomobil üreticileriyle rekabet etmek için üretimini artırmak isteyen GM’in hedeflerini etkileyecek gibi görünüyor.

Editör: Özkan Duran