Hükümet, deprem bölgesi için kısa çalışma ödeneğini devreye soktu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, depremin büyük hasara neden olduğu 10 ilde Kısa çalışma ödeneği devreye alındığını açıkladı.

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, "Kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği ile ilgili çalışmamız hazır. Bir Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile uygulamaya alınacak. Çalışanlar kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği alabilecek." dedi.

Osmaniye'de kadın girişimcilerin başarısı Osmaniye'de kadın girişimcilerin başarısı



Bakan Bilgin'in A Para'ya yaptığı açıklamaya göre çalışmanın tamamlanması sonrası detayların kamuoyu ile paylaşılacağını bildirdi.

Deprem bölgelerin olağanüstü hal veya mücbir sebep ilan edildiği için işini yapamayacak firmaların çalışanları için kısa çalışma ödeneği başvurusu yapılabilecek. Kısa çalışma ödeneği mevcut durumda 3 ay süreyle yapılabiliyor. Ancak bu durum Cumhurbaşkanlığı Kararı ile yeniden düzenlenebilir.

Kısa çalışma ödeneği nedir?

Kısa Çalışma Ödeneği, işyerindeki çalışma sürelerinin geçici olarak azaltılması veya durdurulması hallerinde, üç ayı aşmamak üzere sigortalılara çalışamadıkları dönem için gelir desteği sağlayan bir uygulamadır.