Depremzededen Yaşam Savaşı Veren Bebek: "Yılmaz Aras"ın Hikayesi. Yılmaz Aras'ın hikayesi nedir? Onun için bu isim neden bu kadar anlamlı?

deprem bebek (2)

Kahramanmaraş merkezli bir depremin acı haberlerinden biri olan, Hatay'ın Antakya ilçesindeki yıkılan bir binada eşiyle birlikte enkaz altında kalan ve hamile olduğu öğrenilen 24 yaşındaki Münire Armut, bebeğini dünyaya getirdiğinde ona kaybettiği eşinin adını verdi.

deprem bebek (3)

"Eşimin cenazesine gidemedim"

Münire Armut, korkunç anları şöyle anlattı:

Su Kanalına Uçan Araçta Kaybolan 2 Kişinin Cansız Bedenine Ulaşıldı Su Kanalına Uçan Araçta Kaybolan 2 Kişinin Cansız Bedenine Ulaşıldı
"Depremde evlerimiz yıkıldığında eşimle el ele indik. Üzerime merdivenler düştü, vücudumun çeşitli yerlerinde yaralar oluştu. Eşim bir kolonun altında kaldı. İkinci depremde bu kolon eşimin üzerine daha fazla baskı yaptı. Eşimin cenazesi üç gün sonra çıkarıldı. Ben o sırada hastanedeydim, kanamam vardı. Eşimin gömüldüğü gün oğlumun hayatta olduğunu öğrendim."

deprem bebek (4)

Kurtuluş ve Yeni Bir Başlangıç

Armut, Konya'da tedavi gördüğünü ve sonrasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Kayseri'ye taşındığını belirtti. Sekiz aylık hamileyken bebeğinde bir rahatsızlık olduğunu öğrendi. Ancak, tüm zorluklara rağmen sağlıklı bir doğum gerçekleşti.

"Sezaryenle doğum yaptım. Oğluma Kayseri Şehir Hastanesi'nde ameliyat gerçekleştirildi. Şu an tedavisi iyi gidiyor. Prematüre doğdu ama şimdi 34 günlük ve sağlıklı. Eşimin adını verdim. Babası 'Yılmaz Aras' ismini istiyordu ve ben de bu ismi verdim."

deprem bebek (5)

"Gerçekten Özel Bir Bebek"

Kayseri Şehir Hastanesi Çocuk Cerrahisi Klinik Şefi Doç. Dr. Mustafa Erman Dörterler, bebeğin ciddi bir rahatsızlığını olduğunu belirtti:

"Bu rahatsızlık, çocuğun akciğerlerinin gelişmemesine sebep oldu. Ancak, ameliyat başarılı geçti ve şimdi iyileşme süreci içerisinde. Gerçekten özel bir bebek. Depremzede bir aileden gelmesi ve burada da ikinci bir yaşam savaşı verip kazanması onu özel kılıyor."

deprem bebek (1)

Yılmaz Aras'ın hikayesi, yaşamın tüm zorluklarına karşı verilen savaşı ve sevgiyi simgeliyor. Annesi Münire Armut, yaşadığı tüm acılara rağmen oğluna babasının adını vererek onun anısını yaşatıyor.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR