İddialara göre, cinayetle ilgili önemli bir delil olarak görülen yaralanma raporu oluşturmayan sağlık görevlileri hakkında şok bir suç duyurusu talebi ortaya çıktı. Peki, bu gelişme davayı nasıl etkileyecek?

Olay, Kestel ilçesi Çataltepe Mahallesi'nde meydana geldi.

Bursa'da kayıp ihbarı verildikten 5 gün sonra ormanda vurulmuş olarak bulunan Recep Arı cinayetinin duruşmasında mahkeme heyeti cinayet delilini önemsemeyen sağlık görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunulmasını istedi. 

Genç Gazete Cinayet Davasında Sağlıkçılara Şok (2)

Osmangazi Şenliklerinde İnegöl Rüzgarı Osmangazi Şenliklerinde İnegöl Rüzgarı

Sağlık Görevlileri Neden Suç Duyurusuna Konu Oldu?

Delil Olarak Görülen Yaralanma Raporu Neden Tutulmadı?

Sanık Kadir Ilgız'ın, cinayet günü bacağında meydana gelen kesik için sağlık ekiplerine başvurduğu ve bu yaralanmanın cinayetle bağlantılı olabileceği iddia edildi. Ancak, sağlık görevlilerinin bu kesikle ilgili herhangi bir rapor tutmadığı ortaya çıktı. Mahkeme heyeti, bu durumu ciddi bir ihmalkarlık ve delil karartma girişimi olarak değerlendirdi.

Yargı Sürecinde Yeni Bir Dönemeç

Bu olay, Recep Arı cinayeti davasının seyrini değiştirebilecek nitelikte. Mahkeme heyeti, suç delili sayılan yaralanma raporunun tutulmamasını ciddiye alarak sağlık görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep etti. Bu karar, davanın ilerleyişinde önemli bir etkiye sahip olabilir.

Genç Gazete Cinayet Davasında Sağlıkçılara Şok (3)

"Sağlık görevlilerinin ihmali, adaletin tecellisini doğrudan etkiliyor." – Mahkeme Heyeti

Recep Arı (31) 24 Şubat günü eşi Selma Arı ile tartıştıktan sonra av tüfeğini yanına alarak kendisine ait 16 ATD 714 plakalı kamyonete binip ortadan kaybolmuştu. Yakınları genç adamdan bir daha haber alamayarak kayıp başvurusunda bulundu. Jandarma, Arı'yla ilgili kayıp çalışması başlatırken, köyüler Recep Arı'nın cansız bedenini evine 5 kilometre uzaklıkta Burhaniye Mahallesi'ne bağlı ormanlık alanda vurulmuş halde buldu. Köylüler durumu hemen jandarmaya bildirirken, Arı'nın cansız bedeni savcılık incelemesinin ardından Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Arı'nın cebinde 4 bin 500 TL para olduğu tespit edilirken, cüzdanı ve cep telefonunu ise bulunamadı. Olaydan hemen sonra soruşturma başlatan jandarma ekipleri, cinayetin şüphelisi olarak Recep Arı'nın eşi Selma Arı ve Kadir Ilgız'ı (22) gözaltına aldı. Kadir Ilgız ile Selma Arı'nın, Jandarma Komutanlığı'nda sorgusunda bir süre boyunca susma haklarını kullandıkları ve daha sonra Kadir Ilgız'ın suçunu itiraf ettiği öğrenildi. Selma Arı ile ilişkisi olduğunu söyleyen Kadir Ilgız, Recep Arı'nın öğrenmesiyle birlikte çıkan tartışmada olayın gerçekleştirdiğini söylediği öğrenildi.

Mahkeme, ayrıca sanık Kadir Ilgız'ın tutukluluğunun devamına, Selma Arı hakkında ise adli kontrol tedbirinin sürmesine karar verdi ve duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR