CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala, 31 Mart yerel seçimler öncesinde İnegöl'de yoğun bir seçim çalışması yürüten Belediye Başkan adayı Ali Doğan'a destek ziyaretinde bulundu. Ziyaret esnasında, İnegöl'ün ciddi hava kirliliği sorununa dikkat çekti. Pala, yaptığı açıklamada İnegöl'ün Türkiye'deki hava kirliliği sorunuyla öne çıkan yerlerden biri olduğunu belirtti.

Whatsapp Image 2024 03 20 At 9.14.42 Am

“İnegöl maalesef Türkiye'de hava kirliliği denilince ilk akla gelen yerlerden bir tanesi. Havayı kirleten çok sayıda kirletici var. Bunlarda bir tanesi partikül maddeler. Bakın Çevre Bakanlığının istasyon verilerinden elde ederek İnegöl'ün hava kirliliği durumunu gösterebiliriz. Burada alttaki kırmızı çizgi Dünya Sağlık Örgütünün aşılmaması gereken düzeyini gösteriyor. Farkındasınız değil mi? İnegöl'de yaz kış fark etmiyor. Her gün Dünya Sağlık Örgütünün izin verdiği sınır değerinin çok üzerinde bir hava kirliliği var. Siyah çizgi Türkiye'deki ulusal değeri gösterir. Yine ağırlıklı olarak yaz dışındaki bütün mevsimlerde İnegöl'de Türkiye'nin izin verdiği sınır değerinin de aşıldığını havanın çok ciddi bir şekilde kirli olduğunu görüyoruz.”

Pala, İnegöl'deki hava kirliliği sorununun ciddiyetini ve sürekliliğini vurguladı. 

Whatsapp Image 2024 03 20 At 9.16.24 Am

İnegöl'de DJ kadını eski eş ret edilince bıçakladı İnegöl'de DJ kadını eski eş ret edilince bıçakladı

Bu önemli açıklamanın ardından Pala, Doğan ve ekibiyle birlikte Atatürk Bulvarı'ndaki esnafları ziyaret etti. Esnaflarla sohbet ederek onların sorunlarını dinlediler ve destek sözü verdiler. Günün devamında Tüm Emekliler Sendikası'nın Atatürk anıtı önünde gerçekleştirdiği basın açıklamasına katılan CHP heyeti, akşam saatlerinde ise İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti ve iftardan sonra İnegöl'ün farklı bölgelerindeki esnafları ve kahvehaneleri ziyaret etme faaliyetlerini sürdürdü.

Whatsapp Image 2024 03 20 At 9.14.50 Am

CHP İnegöl Belediye Başkan adayı Ali Doğan ve  beraberindekiler, seçim çalışmaları boyunca İnegöl'deki hava kirliliği gibi önemli sorunları gündeme getirerek, yönetimin çevre ve halk sağlığı konularında daha etkin rol alması gerektiğinin altını çizdi.

Whatsapp Image 2024 03 20 At 9.14.49 Am

Kaynak: Haber Merkezi