Uykusuzluk Kabusu: İnsomnia! Uykusuzluk Kabusu: İnsomnia!

Cevizli su, birçok insan tarafından sağlık açısından faydalı olduğu düşüncesiyle sıkça tüketilmektedir. Beslenme uzmanı Canan Karatay da cevizli suyun yararlarına dikkat çekmiş ve bu içeceği öneriler arasında yer almıştı. Karatay, cevizin beyin sağlığına katkı sağladığını belirterek kırılan cevizlerin iç yaprakları ve kabuklarıyla birlikte bir kase suda bekletilmesini önermişti. Bu hazırlanan cevizli suyun aç karnına tüketilmesini tavsiye eden Karatay'a göre bu içecek, omega-3 yağ asitleri ve E vitamini gibi besinleri içeriğinde barındırarak gün içindeki vitamin ihtiyacını karşılayabilir.

Sağlık Sorunu Olanlar Dikkat!

Beslenme uzmanı Canan Karatay'ın cevizli su önerisinin yanı sıra limonlu su tüketimiyle ilgili de açıklamalarda bulunmuştu. Limonlu suyun bağırsakları aktif tutmaya yardımcı olduğunu ve sindirimi kolaylaştırdığını vurgulayan Karatay, ayrıca limonlu suyun metabolizmayı hızlandırabileceğine işaret etmişti.

Canan Karatay'ın önerdiği cevizli su ve limonlu su, sağlık açısından faydalı olabilir. Ancak dozunda tüketilmelidir. Ayrıca alerji ya da sağlık sorunları bulunan kişilerin bu tür içecekleri tüketmeden önce uzman bir doktora danışmaları önemlidir.

Editör: Fırat Çelik