Sonbaharın hüznünü tatlıya çeviren kestane şekerinin, Bursa'nın simgesel tatları arasında yer alıyor. "Hüznün meyvesi" olarak adlandırılan çiğ kestaneler, şerbetli kazanlarda kaynatılarak bu benzersiz lezzet ortaya çıkarılıyor. Ramazan ayı öncesinde yaşanan zam, kestane şekerinin fiyatını daha da artırdı.

Yılbaşından Bu Yana Fiyatlarda Büyük Sıçrama

2023 yılının başlarında kilosu 250 TL civarında olan kestane şekerinin fiyatı, yıl içindeki artışlarla birlikte 800 TL'ye dayandı. Hediyelik olarak hazırlanan özel paketlerdeki kestane şekerleri ise bin lirayı aşan fiyatlarla satılıyor. Bursa'daki üreticiler, fiyat artışının nedenlerini çeşitli faktörlere bağlıyor.

Bursa'da üretilen kestane şekerinin fiyatındaki artış, hem yerel hem de yabancı turistler tarafından ilgiyle takip ediliyor. Fiyat artışlarının ardında yatan nedenler arasında; hammadde maliyetlerindeki artış, üretimdeki zorluklar ve artan talep gösteriliyor. Tüketiciler, Bursa'ya özgü bu tatlıyı deneyimlemek için artan fiyatlara rağmen taleplerini sürdürüyor.

Bursa'da ekmeğe gizli zam Bursa'da ekmeğe gizli zam

Adım Adım Bin Liraya İlerliyor

Bursa'da kestane şekerinin fiyatı, farklı firmalar ve gramajlara göre değişiklik gösterse de genel eğilim yukarı yönlü. Son artışlarla birlikte, kestane şekerinin kilosu 1000 TL'ye yaklaşırken, bu durum lezzetin lüks bir seçenek haline geldiğini gösteriyor.

Bursa'nın geleneksel lezzeti kestane şekeri, son fiyat artışlarıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Kız isteme merasimlerinden evlilik törenlerine, özel günlerin vazgeçilmezi olan bu tatlı, artık daha seçkin bir tüketici kitlesine hitap ediyor. Yerli ve yabancı turistlerin Bursa ziyaretlerinde mutlaka tadına baktıkları kestane şekeri, fiyatıyla da gündem olmaya devam ediyor.

Bursa'nın Gözdesi Kestane Şekeri Fiyatlarında Rekor Artı

Bursa'nın Gözdesi Kestane Şekeri Fiyatlarında Rekor Artış

Editör: Umut Gökdaş