Yıldırım Belediyesi Spor Kulübü’nün milli tekvandocusu Hatice Kübra İlgün, İtalya’nın Taranto kentinde düzenlenen 20. Akdeniz Oyunları’nda 57 kiloda şampiyonluğa ulaşarak altın madalya kazandı.
Taranto 2026’da Türkiye adına tatamiye çıkan İlgün, rakiplerini geride bırakarak şampiyonluk kürsüsüne çıktı. Milli sporcunun başarısının ardından İstiklal Marşı okundu.
Hatice Kübra İlgün’den altın madalya
Yıldırım Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Hatice Kübra İlgün’ün uluslararası organizasyonda elde ettiği şampiyonluğun Türkiye ve Bursa adına önemli bir başarı olduğu belirtildi.
57 kiloda mücadele eden milli tekvandocu, müsabakaların ardından altın madalyanın sahibi oldu.
Oktay Yılmaz’dan tebrik
Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, şampiyon olan Hatice Kübra İlgün ile antrenörlerini tebrik etti.
Yılmaz, “Ay-yıldızlı bayrağımızı uluslararası arenada dalgalandıran milli sporcumuzu ve emeği geçen antrenörlerimizi yürekten kutluyorum. Hatice Kübra İlgün, elde ettiği başarıyla hem Bursa’nın hem de Türkiye’nin gururu oldu. Hepimizin göğsünü kabartan Hatice Kübra İlgün’ün ülkemize yeni gururlar yaşatacağına inanıyorum” dedi.
“Spora desteğimizi sürdüreceğiz”
Yıldırım Belediyesi’nin sporculara yönelik çalışmalarına da değinen Yılmaz, uluslararası müsabakalarda elde edilen başarıların yapılan spor yatırımlarının karşılığı olduğunu ifade etti.
Yılmaz, “Yıldırım Belediyesi olarak spora ve sporcularımıza verdiğimiz desteğin uluslararası arenada altın madalya ile taçlanması, bizler için büyük mutluluk kaynağı. Sporcularımızın uluslararası müsabakalarda elde ettiği her başarı, gençlerimize sunduğumuz imkânların ve spora yaptığımız yatırımların en güzel karşılığıdır. Yıldırım’ı sporun her alanında öne çıkan ve sportif başarılarıyla örnek gösterilen bir kent haline getirmek için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.




