Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, tarihi eser kaçakçılığına karşı gerçekleştirdikleri başarılı operasyonla, Roma dönemine ait çok sayıda sikke ve tarihi obje ile birlikte ruhsatsız bir tabanca ve fişek ele geçirdi. Operasyonun hedefi olan A.M. (44) ve M.A.D. (30) isimli şüpheliler, Nilüfer ilçesi Atlas Mahallesi Çamlık mevkiinde yakalanarak gözaltına alındı.

Bursa İl Jandarma Komutanlığı, Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonunda İki Şüpheliyi Yakaladı

Jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen titiz takip sonucunda elde edilen istihbarat bilgilerine dayanarak düzenlenen operasyon, tarihi eser kaçakçılığı ile mücadelede önemli bir adım olarak kayda geçti.

Bursa'da Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu: Roma Dönemine Ait 297 Sikke Ele Geçirildi

Operasyon kapsamında şüphelilerin, tarihi eserleri satmak amacıyla Nilüfer ilçesi Atlas Mahallesi Çamlık mevkiine gitmeyi planladıkları tespit edildi. Harekete geçen jandarma ekipleri, şahısların bulunduğu bölgede gerçekleştirdikleri operasyonda dikkat çekici miktarda tarihi eser ele geçirdi.

Bursa'da Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu: İki Şüpheli Yakalandı, Değerli Eserler Ele Geçirildi

Aramalarda Roma dönemine ait 297 adet tarihi sikke, 30 adet tarihi obje, 1 adet ruhsatsız tabanca ve buna ait fişekler bulundu. Şüpheliler, operasyon sonrasında gözaltına alınarak adli makamlara teslim edildi.

Bozbey Sözünü Tuttu Bursa'da Cadde Ve Sokaklarda Park Ücretsiz! Bozbey Sözünü Tuttu Bursa'da Cadde Ve Sokaklarda Park Ücretsiz!

Jandarma, Nilüfer'de Tarihi Eser Kaçakçılığına Karşı Başarılı Operasyon Düzenledi

Yapılan incelemeler sonucunda tarihi eserlerin gerçekliği ve önemi üzerinde durulurken, şüpheliler A.M. ve M.A.D.'nin adli işlemleri hala devam etmekte. Operasyon, bölgedeki tarihi eser kaçakçılığına karşı etkili bir mücadele gösterilmesi adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Jandarma ekipleri, bu tür illegal faaliyetlere karşı hassas takiplerine devam edeceklerini belirtti.

Editör: İHSAN KURAN