Bursa meralarında binlerce koyundan görsel şölen...
Bursa meralarında binlerce koyundan görsel şölen...
İçeriği Görüntüle

Devlet Su İşleri (DSİ) 1. Bölge Müdürlüğü, Kestel ilçesi Gölbaşı havzasında yasa dışı tarımsal üretim yapan çiftçilere verilen sürenin 5 Mayıs itibarıyla sona ermesinin ardından, ekili alanları iş makineleriyle düzledi. Çiftçiler, bu uygulamaya karşı çıkarak, "45 gün süre istemiştik. Ancak kabul görmedi. Devlet bir yandan boş tarım alanlarına ekim yapın diyor, diğer taraftan DSİ iş makineleriyle ekili alanları dümdüz ediyor" diyerek tepkilerini dile getirdi.

Genç Gazete Bursa'da Çiftçiler Tepkili Devlet Ekime Teşvik Ederken Dsi̇ Ekili Alanları Yok Ediyor 1Üreticiler Ne Dedi?

Çiftçiler, yapılan işlemlerin büyük maliyetlere yol açtığını ve tohum, gübre, ekim ve dikim masraflarını karşılamadan ürünlerini kaybettiklerini belirtti. Gölbaşı havzasında üretim yapan Hasan Esen, "2 yıl ekilmeyen arazilerin el konulup kiralanmasına yönelik yönetmelik varken boş araziyi ektikleri için kendilerine yapılanı anlamadıklarını" belirtti. Çiftçiler, çelişkili kararlar nedeniyle mağdur olduklarını söyledi.

DSİ’nin Açıklaması

DSİ 1. Bölge Müdürlüğü ise, "Gölbaşı Baraj Gölü havzasında yasa dışı tarımsal üretim yapanlar sürekli süre talep etti, ancak hasat sonrası hemen yeni ekim yapıldı. Tüm işlemler, hukuka uygun olarak ve kamu menfaatine göre yürütülüyor ve ekime izin verilmiyor." açıklamasında bulundu.

Çiftçiler, Devlet tarafından ekim yapılması yönünde teşvik alırken, DSİ tarafından ekili alanların yok edilmesinin tutarsız bir yaklaşım olduğunu dile getirdi. Gölbaşı havzasında üretim yapan çiftçiler, devletin bu tutumunun kendilerini mağdur ettiğini belirtti.

Kaynak: İHA