Meclis’te ilk soru önergesini veren Milletvekili olan Selçuk Türkoğlu, TBMM Başkanlığı’na sunduğu önergede; Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, Bursalılara yapımı için söz verdiği Atatürk Spor Salonu projesinin akıbetini sorguladı.

Bursa Milletvekili Türkoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın  cevaplaması talebiyle verdiği soru önergesinde, “Bakanlığınızın uhdesinde bulunan bir alandaki, kullanımı yine bakanlığınıza ait olan bir spor tesisinin yıkılmasının; yerine de kamuoyuna söz verilmesine rağmen yenisinin yapılmamasının gerçek nedeni nedir?” diye sordu.
Türkoğlu’nun Meclis Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şu ifadeler yer aldı:

“Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na;
Aşağıdaki sorularımın, Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından Anayasa’nın 98. ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü’nün 96. ve 99. maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılması için gereğini saygılarımla arz ederim.


Bursa’da temeli Mustafa Kemal Atatürk’ün bağışıyla atılan Atatürk Stadyumu 2019 yılında yıkılıp ‘millet bahçesi’ yapıldı.
Aynı yerde bulunan Atatürk Spor Salonu ve kapalı yüzme havuzu da 2020 yılında yıkıldı.
Bursalıların yoğun tepkisi üzerine kısa bir süre sonra Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş, Atatürk Spor Salonu ve yüzme havuzunun, daha modern bir mimari ile yeniden aynı yerde yapılacağını açıkladı.
Ardından da Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Mimarlar Odası Bursa Şubesi’nin iş birliği ile proje yarışması yapıldı.
Yarışmada 114 eser yarıştı ve jüri bir proje üzerinde karar kılarak uygulamaya geçilmesini onayladı.
Bu projeye göre; 14 bin metrekare alanda, kare şeklinde modern formlarda ve 1000 seyirci kapasiteli bir tesis yapılacak adı da, yıkılan tesis gibi Atatürk Spor Salonu olacaktı.


Bununla birlikte; aynı bölgede, öncesinde olduğu gibi kapalı yüzme havuzu da yapılarak projedeki yerini koruyacak, 250 araçlık da otoparka yer verilecekti.
Ne var ki aradan geçen yaklaşık 3 yıllık zaman dilimine karşın, proje adeta sümenaltı edilirken; ‘bütçe yetersizliği’ gibi sıradan bir gerekçeye sığınılarak, Bursa kamuoyuna tatmin edici bir açıklama yapılmadı.

turkoglu-aktas-i-meclis-gundemine-tasidi-9184

SORU 1:
Sn. Bakan;
Bakanlığınızın uhdesinde bulunan bir alandaki, kullanımı yine bakanlığınıza ait olan bir spor tesisinin yıkılmış olması, yerine de kamuoyuna söz verilmesine rağmen yenisinin yapılmamasının gerçek nedeni nedir?

SORU 2:
Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Bakanlığınız arasında bu bölgeyle ilgili olarak yapılan herhangi bir protokol var mı, varsa şayet; bu protokoldeki bağlayıcı hükümler nelerdir?

SORU 3:
Bunların yerine getirilmemesiyle ilgili olarak herhangi bir yaptırıma gitmeyi düşünüyor musunuz?

Balık tutmak için paçalarını sıvadı! Canından olacaktı Balık tutmak için paçalarını sıvadı! Canından olacaktı

SORU 4:
Bakanlığınıza ait olan bir spor tesisinin yıkıldıktan sonra yerine herhangi bir ikamesinin yapılmamış olmasından doğan eksiklik spordan sorumlu bir devlet kurumu sorumlularını rahatsız etmedi mi?

SORU 5:
Ondan da önemlisi, Bursa kamuoyuna verilen sözün yerine getirilmemiş olması, kendisini kandırılmış hisseden vicdanları yaralamadı mı?

6081dd747152d83ff8f73efb