Batıdan doğuya, kuzeyden güneye ülkemizin hava durumu detaylarıyla beraber, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkat edilmesi gerekenler bu haberimizde.

Meteorolojik Görünüm: Ne Bekleniyor?

Batı Kesimlerinde Yağmur Alarmı

Ege ve Batı Akdeniz kıyıları ile Marmara'nın batısı sağanak yağışın etkisi altına giriyor. Yağışlı havanın getirebileceği olası risklere karşı tedbirli olunması gerekiyor.

Genç Gazete Hava Durumu 11 Şubat 2024 (4)

İç ve Doğu Kesimlerde Sis ve Pus Uyarısı

Ülkenin iç ve doğu bölgelerinde görüş mesafesini düşüren pus ve sis hadiseleri bekleniyor. Sürücülerin ve dışarıda zaman geçireceklerin dikkatli olması önem taşıyor.

Kuvvetli Yağışlar Derelerin Debisi Artırdı, Caddeler Göle Döndü Kuvvetli Yağışlar Derelerin Debisi Artırdı, Caddeler Göle Döndü

Rüzgarın Şiddeti ve Yönü

Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege'de güneyli yönlerden esmesi beklenen kuvvetli rüzgarlar, olası olumsuzluklara karşı vatandaşları uyarıyor. Rüzgar hızının 40-70 km/saat arasında değişmesi bekleniyor.

Genç Gazete Hava Durumu 11 Şubat 2024 (1)-1

Çığ Tehlikesine Dikkat!

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda bulunan yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunuyor. İlgili bölgelerdeki vatandaşların ve ziyaretçilerin dikkatli olması gerekmektedir.

Hava Sıcaklıklarında Son Durum

Ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Günlük yaşantınızı planlarken bu bilgiyi göz önünde bulundurun.

Genç Gazete Hava Durumu 11 Şubat 2024 (1)

Denizlerde Hava Durumu

Ege Denizi'nde fırtına, Batı Karadeniz ve Marmara'da ise fırtınamsı rüzgarlar bekleniyor. Denizcilerin ve sahil kesimindeki vatandaşların dikkatli olması önem arz ediyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalara ve uyarılara göre, vatandaşların olası sağanak yağış, sis, pus ve çığ tehlikesine karşı tedbirli olmaları gerekiyor. 

Editör: AYHAN BAYRAKTAR