Araştırma Sonuçları Neler Gösteriyor?

Araştırma, haftada 150 dakika egzersiz yapan kadınların, egzersiz yapmayanlara göre ortalama üç puan daha yüksek fiziksel sağlık puanına sahip olduğunu belirtiyor. Bu sonuçlar, egzersizin özellikle orta yaş sonrası dönemdeki kadınlar için hayati önem taşıdığını gösteriyor.

Her daima zinde olan annelerimizin sırrı aktif yaşam olabilir mi?

Bu Yaşta Da Egzersize Başlamak Yaşam Kalitenizi Artırabilir Uzmanlar Ne Diyor 1

Egzersiz ve Yaşam Kalitesi Arasında ki Bağlantı

Egzersizin yaşam kalitesi üzerindeki etkileri sadece fiziksel değil, aynı zamanda zihinsel sağlık üzerinde de pozitif yönde olduğu bilinmektedir. Ancak bu çalışma, fiziksel aktivite ile zihinsel sağlık puanları arasında doğrudan bir ilişki bulamamış.Anlaşılan fiziksel aktiviteler ile zihinsel sağlığımız arasında bir paralellik görülmemiş.

Araştırmacıların Egzersiz Tavsiyelerine Göz Atalım;

Amerika Birleşik Devletleri'nde yetişkinlere yönelik fiziksel aktivite rehberlerine göre, haftada 150 dakika orta yoğunlukta aktivite ve haftada iki gün kas güçlendirme egzersizleri yapılması öneriliyor. Bu aktiviteler, yürüyüş, pilates, hafif tempoda bisiklete binme gibi etkinlikleri içerir.

Bu Yaşta Da Egzersize Başlamak Yaşam Kalitenizi Artırabilir Uzmanlar Ne Diyor

İnegöl Spor Lisesi, Kızlar Futsal Final Müsabakalarında Türkiye Dördüncüsü Oldu İnegöl Spor Lisesi, Kızlar Futsal Final Müsabakalarında Türkiye Dördüncüsü Oldu

Araştırmacıların Bir Uyarısı Var!

Araştırmacılar, egzersiz programına başlamadan önce, özellikle kronik rahatsızlıkları olanların doktor kontrolünden geçmelerinin önemini vurguluyor.

Nasıl Başlamalı?

Araştırmacılar egzersize başlamak için büyük zaman dilimleri ayırmanız gerekmez diyor.
Günlük rutinlerinize kısa süreli egzersizleri dahil ederek başlayabilirsiniz.
Örneğin, haftanın beş günü yapılacak 30 dakikalık yürüyüşler, sağlıklı bir yaşam için yeterli olabilir.Peki sizin egzersiz yapmak ile aranız nasıl?

Kaynak: Haber Merkezi