Mayıs'ta Doğalgaza Zam Yok Mayıs'ta Doğalgaza Zam Yok

Peki, bu yükselişin arkasında ne var ve yatırımcılar için önümüzdeki dönemde neler bekleniyor?

Piyasalarda Optimizm Rüzgarları

borsa-15

Fed'in Olası Faiz Kararlarına Odaklanan Piyasalar

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) şahin tutumunu yumuşatma sinyalleri, global piyasalarda iyimserliği artırdı. Borsa İstanbul bu havadan nasibini aldı ve BIST 100 endeksi, önemli bir yükselişle günü tamamladı. Analistler, Fed politikalarındaki bu değişikliğin yatırımcıların radarına oturduğunu vurguluyor.

borsa 30.10

Bankacılık ve Holding Endekslerinde Büyük Kazanç

Sektörel bazda ise bankacılık endeksi yüzde 3,15, holding endeksi yüzde 1,84 değer kazanarak dikkatleri üzerine çekti. Bu artış, sektörün geneline yayılan bir iyimserliğin göstergesi olarak yorumlandı.

borsaaa-1

Menkul Kıymetlerden Spora Değişen Sektör Dinamikleri

Menkul kıymet ve yatırım ortaklıkları sektörü yüzde 4,02 ile en çok kazandıran sektör olurken, spor sektörü yüzde 2,14 ile geride kaldı. Bu durum, sektörel bazda farklı performansların altını çiziyor.

Analistler, bu hafta yatırımcıların odak noktasının, Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları ve diğer Fed yetkililerinin yönlendirmeleri olacağını belirtiyor. Ayrıca, para piyasalarının, Fed'in gelecek yılın ortasında faiz indirimlerine başlayabileceğini öngördüğünü aktarıyor.

borsaa-1

Yatırım dünyası, yurt içi ve yurt dışındaki ekonomik göstergelerle birlikte, Fed'in gelecek adımlarını yakından izleyecek. Teknik olarak BIST 100 endeksinde 7.880 seviyesi direnç, 7.700 ve 7.600 puanlar ise destek olarak görülüyor.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR