Peki bu başarıda hangi faktörler etkili oldu ve önümüzdeki hafta bizi neler bekliyor?

Piyasaların Nabzı: Hangi Sektörler Kazandırdı, Hangileri Kaybetti?

borsa istanbul (1)-1

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 116,20 puanlık bir artış gösterdi. Toplam işlem hacmi ise 146,9 milyar lira düzeyindeydi. Bankacılık ve holding endekslerinin yanı sıra spor endeksi de değer kazançlarıyla dikkat çekti.

borsa istanbul (2)-1

Bankacılık ve Holding Rüzgarı

Bankacılık endeksi yüzde 2,94, holding endeksi ise yüzde 2,30 değer kazandı. Bu oranlarla yatırımcılarına kazandıran sektörler arasında yer aldılar.

Spor Endeksi Galip, Sigorta Endeksi Mağlup

Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 5,51 ile spor oldu. Ancak bu haftanın kaybedeni yüzde 0,28 ile sigorta endeksi oldu.

borsa istanbul (3)

Küresel Piyasaların Gözü ABD ve Türkiye'de

Küresel piyasaların bu haftaki yönünü belirleyen ana temalar arasında ABD'den gelen ekonomik veriler ve Türkiye'nin kredi değerlendirme raporu yer aldı.

Altın Alacaklar Dikkat! Güncel Altın Fiyatları! 15 Mayıs Altın Fiyatları Altın Alacaklar Dikkat! Güncel Altın Fiyatları! 15 Mayıs Altın Fiyatları

Fed'den Güvercin Tonlu Açıklamalar

Analistler, küresel pay piyasalarında, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinden "güvercin" tonlu açıklamaların gelmesiyle pozitif bir seyir izlendiğini ifade etti.

Türkiye'nin Kredi Değerlendirme Raporu Beklentisi

Yurt içinde, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's'un bu akşam açıklaması beklenen Türkiye değerlendirme raporu yatırımcıların odağına yerleşti.

borsa istanbul (4)

Önümüzdeki Hafta Piyasaları Neler Bekliyor?

Yeni haftanın gündeminde yurt içinde enflasyon, imalat sanayi PMI ve reel efektif döviz kuru gibi konular varken, yurt dışında Avrupa Merkez Bankası Başkanı'nın açıklamaları ve ABD'de tarım dışı istihdam gibi konular ön planda olacak.

borsa istanbul (5)

Ekonomistlerden Enflasyon Tahmini

AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, eylül ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 5,0 artmasını bekliyor.

Öte yandan, ekonomistlerin 2023 sonu enflasyon beklentisi eylülde yüzde 65,50 olarak belirlendi.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR