Slovakya Başbakanı'na suikast! Slovakya Başbakanı'na suikast!

Francesca Albanese, Birleşmiş Milletler (BM) Filistin Özel Raportörü olarak, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarıyla ilgili çarpıcı bir açıklama yaptı. Albanese, İsrail'in bu saldırılarda yüzde 70'i kadın ve çocuk olmak üzere 20 binden fazla kişiyi öldürdüğünü iddia ederek, "İsrail yaptıklarından sorumlu tutulmalı" şeklinde bir çağrıda bulundu.

İsrail'in BM'yi Hamas'ın eylemlerinde suç ortağı olmakla suçlamasına karşı Albanese, bu suçlamaları "saçma ve suç teşkil eden uygulamalarını kınayan herkese yönelik olağan suçlamalar" olarak nitelendirdi. Ayrıca, İsrailli yetkililerin benzer suçlamaları yıllardır yaptıklarını ve bu durumun yeni olmadığını belirtti.

Albanese, Gazze Şeridi'ne düzenlenen saldırılarda ölenlerin yüzde 70'inin kadın ve çocuklardan oluştuğunu vurgulayarak, "İsrail Gazze'yi harap etti ve biz hala BM'yi suçluyoruz" ifadelerini kullandı. Uluslararası toplumun İsrail'e yönelik tutumunu sorgulayan Albanese, özellikle uluslararası medyanın İsrailli siyasi ve askeri liderlerin söylediklerine nasıl itibar ettiğini merak ettiğini belirtti. "İsrail yaptıklarından sorumlu tutulmalı" diyerek İsrail'in hesap vermesi gerektiğini vurguladı.

Editör: TUNCAY ŞENTÜRK