İstanbul seçimleri nihayet sonuçlandı. Daha önce de yazdığım üzere ilk seçimi kazanan ancak hakkı elinden alınan Ekrem İmamoğlu, 2.seçimi 10 puana yakın farkla kazandı.

Ben 3-5 puan aralığında bir fark bekliyordum açıkçası. Ancak 9 puanlık bir fark şaşırttı.

KONDA bu konuda bir kez daha farkını ortaya koydu ve bu seçimi tam isabetle tahmin eden tek anket şirketi oldu.

Gerek 31 Mart seçimleri öncesi, gerekse 23 Haziran öncesi çok net şekilde AK Parti'nin seçim stratejilerinde hatalar yaptığını ifade ettik.

Kimsenin adını bilmediği tanımadığı bir ismi ulusal kahraman yaptı AK Parti. "Bu bir projeydi, özellikle hazırlanmıştı" söylemlerine inanmasam da eğer öyle olsa dahi bu projeye ayak uydurdu adeta.

Eğer ilk seçimi kabullenseydi; yerel seçimlerin birinci partisi olmuş, Cumhur İttifakı olarak %50'nin üstünde bir oyla halkın güveni noktasında sıkıntı yaşamamış olacaktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kim yanlış yönlendirdi, kim bu hatalı yola sürükledi bilmiyorum. Açıkçası İl Başkanı ve 'Hiçbir şey olmasa da olmuş gibi görünüyor' diyen vekilin artık görevde olacağını sanmıyorum. Bakanlıklarda da revizyon bekliyorum.

Burada temel konu şu: İktidarın yanlış adımları olduğunu ve bu adımların seçimi kaybettireceğini söylediğimizde bize karşı takınılan tavrı anlayamadık.

Hain olduk, terörist olduk, CHP'nin, HDP'nin değirmenine su taşır olduk. Hakaretin her türlüsünü sosyal medyada okuduk.

Reis yapıyorsa doğrudur, vardır bir bildiği, bu seçim Peygamberimiz ile Ebu Cehil arasında diyen şakşakçı kesim şimdi Reis'in hatalarını yazmaya başladı.

Biz bunları seçim öncesi söylediğimizde hain olduk, onlar seçim kaybedildiğinde söyledi kahraman oldu.

Bu seçim AK Parti'nin gidişatı açısından da net bilgiler verdi bize. ANAP'ın sonunu görüyoruz sanırım hepimiz. Bunun süresi 2023'mü olur, daha mı erken olur, biraz daha gecikir mi bilmiyorum.

Ali Babacan ve Gül ekibi beklemede. Ahmet Davutoğlu partiyi kurdu kuruyor. Doğal olarak bölünme de beraberinde geliyor.

Bunları engellemek, AK Parti'nin yaşam süresini uzatmak Erdoğan'ın elinde. Oğluna ve damadına, etrafında kendisini apaçık yanlış yönlendirenlere uyarsa 2023'te muhalefette bir parti lideri olur.

Siz bunları okuduğunuzda yine bana hain diyeceksiniz biliyorum. 2023'te de biz demiştik diye face'de paylaşırsınız. Kahraman olursunuz. Hatta bir de yeni partide yer bulma derdine girersiniz.

Yaşanmışı çok var da oradan biliyoruz.