Merhabalar sevgili okurlarımız,

İnegöl'ümüz için hayırlı olsun. Malum, yakında bir seçim var. İnegöl'deki bütün siyasi partilerin başkan adayları nerdeyse açıklandı. Sadece İyi Parti başkan adayını açıklamadı. İyi Parti aday açıklamazsa, Saadet Partisi'nin adayı Hasan Eroğlu'na destek verir mi, ilerleyen günlerde göreceğiz.

Daha önce yazımızda da belirttiğimiz üzere, Ak Parti İnegöl'de Alper Taban'la devam kararı aldı. Birçok şehirde ve ilçede mevcut belediye başkanlarıyla devam etme kararı alınıyor. İnegöl'de de öyle oldu. Cuma günü yapılacak toplantı ile Ak Parti, başkan adaylarının tanıtımını yapacak.

Çayyaka Köyünün tarihi nedir?  Bedre ismi nereden geliyor? Çayyaka Köyünün tarihi nedir?  Bedre ismi nereden geliyor?

Tabii yarışın öncesi var. Birçok aday adayı yarışa girdi. Kimi adaylar seçimdeymiş gibi çalıştı, kimisi sadece basın açıklaması yaparak adaylığını duyurdu. Bu yarışta yer alan herkesin bir beklentisi vardı tabii. Ankara'dan kendisini destekleyen birini bulanlar, iş adamlarının desteğini alanlar ve yeni bir soluk arayışında olanlar, herkes farklı beklentilerle girdi bu yarışa. Tabii her yarışın bir kazananı ve kaybedenleri var. Ama unutmayın, yarış yeni başlıyor. Bakalım İnegöl'de kim ne kadar oy alacak. Yakında anketler yapılmaya başlanır tekrar. Hep birlikte bekleyip göreceğiz neler olacak.

Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi, bir acayip zor yarış.

Özellikle bu ekonomik şartlarda insanların oyları yerel seçimde nasıl şekillenir, onu da göreceğiz. Yani genel ekonomi, yerelde oyları etkiler mi?

Editör: Fırat Çelik