Bilecik’in Bozüyük ilçesinde yaşayan Ahmet Civer ve arkadaşı Mehmet, 10 yıl önce hobi olarak başladıkları muhabbet kuşu yetiştiriciliğinde büyük bir başarıya imza atıyor. Show Jumbo cinsi muhabbet kuşları, boyutları ve hareketli yapılarıyla göz dolduruyor.

Aw093979 02

Üç Kat Büyük ve Neşeli Kuşlar

Ahmet Civer, Show Jumbo cinsi muhabbet kuşlarının Türkiye’de nadir olmasına rağmen, İngiltere ve Hollanda’da sıkça rastlandığını belirtiyor. Bu kuşların hareketli, oyuncu ve neşeli yapısıyla dikkat çektiğini söylüyor.

Aw093979 01

İsrail Ürünleri Boykot Listesi 2024: Türkiye'de Satılan İsrail Markaları İsrail Ürünleri Boykot Listesi 2024: Türkiye'de Satılan İsrail Markaları

Ahmet Civer, “Yaklaşık 10 yıldır arkadaşım Mehmet ile birlikte kuş üretimiyle ilgileniyoruz. Show jumbo ve forpus cinsi papağan üretimi yapıyoruz. Bu muhabbet kuşları ve papağanları önümüzdeki sezon yarışlara koyup dereceler almak hedefimiz” diyerek planlarını anlatıyor.

"Kuşlarımız petshoplardaki yerli muhabbet kuşlarının yaklaşık 3-4 kat büyüklüğünde. Bu kuşları görenler iri olduklarını görünce şaşırıyorlar ve normal muhabbet kuşlarından daha pahalı." - Ahmet Civer

Editör: Abdullah Argun