Tüm AVM ziyaretçilerine eşit ve rahat bir hizmet sunmayı önemseyen İnegöl AVM, engelli vatandaşların günlük yaşamlarını kolaylaştırmaya yönelik çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Turkcell’in ‘Hayal Ortağım’ uygulamasında bulunan ‘Yol Arkadaşım’ özelliğini ziyaretçilerinin kullanımına sunan İnegöl AVM, görme engelli vatandaşların alışveriş deneyimini daha kolay ve keyifli hale getirmeyi hedefliyor.   

Fiba CP’nin yatırımcısı ve yöneticisi olduğu İnegöl AVM; engelli bireylerin AVM içerisinde kolaylıkla alışveriş yapması ve tüm ziyaretçilerin eşit fırsatlara sahip olmasını desteklemek için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. İnegöl AVM, Turkcell ile iş birliği yaparak ‘Hayal Ortağım’ uygulamasındaki ‘Yol Arkadaşım’ özelliğini ziyaretçilerinin kullanımına sundu. İnegöl AVM böylece, görme engelli bireylerin cep telefonları aracılığıyla alışveriş merkezlerinde rahatça gezinmesine destek oluyor. 

Yol Arkadaşım ile İnegöl AVM, görme engelli vatandaşlara alışveriş merkezi içerisinde dolaşma, mağazaları bulma, ürünlerin yerini tespit etme gibi konularda cep telefonundan navigasyon aracılığıyla yardımcı olmayı amaçlıyor.

Hayal Ortağım uygulamasının Yol Arkadaşım özelliğinden faydalanmak için Bluetooth ve konum servislerinin açık olması ve aktif internet bağlantısı bulunması, navigasyonu kullanırken telefonun yere paralel şekilde tutulması gerekiyor. Ses ile desteklenen bu uygulamadan faydalanabilmek için öncelikle Hayat Ortağım uygulamasında ‘Yol Arkadaşım’ bölümüne giriliyor. Ardından AVM butonuna basılıp, açılan listeden gidilecek AVM seçiliyor. Seçilen AVM’ye girildiğinde ise tüm mağazaların listesi açılıyor. Mağazalar kategorilerine göre filtrelenebiliyor veya arama alanı kullanılarak bir mağaza aranabiliyor. 

Kaynak: Haber Merkezi