Tüm gözler, Gazze'deki son saldırının ardından İsrail'e ani bir ziyarette bulunan ABD Başkanı Joe Biden'a çevrildi. Beyaz Saray'ın duyurusunun ardından, Biden'ın bu ziyareti sırasında neleri masaya yatıracağı merak konusu oldu.

Önemli Görüşmeler Kapıda

Netanyahu Görüşmesi

ABD Başkanı'nın İsrail ziyaretinin en kritik anlarından biri, Başbakan Binyamin Netanyahu ile yapılacak görüşme olacak. Bu buluşmada, Gazze'ye insani yardımların girişini sağlamak adına Biden'ın nasıl bir baskı yapacağı büyük bir merakla bekleniyor.

İsrailli Aileler ve Ekiplerle Buluşma

Biden'ın İsrail ziyareti sırasında, ölen ve rehin alınan İsraillilerin aileleri ile de bir araya gelmesi bekleniyor. Aynı zamanda İsrailli ekiplerle de görüşmeler planlanmış durumda.

ABD İSRAİL (2)

Beyaz Saray'dan Açıklamalar

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Biden'ın bu ziyareti sırasında İsrail'in gelecekteki planlarına dair derinlemesine bilgiler alacağını belirtti.

“İsrail'in gerçek dostu olarak bölgedeki durumla ilgili bilgiler alacağını, İsrail'in hedefleri ve gelecek planlarına ilişkin görüşmeler yapacağını açıklamıştı.” - John Kirby

Zor Soruların Gündemde Olduğu Görüşmeler

Kirby, Biden'ın İsrailli liderlere "zor sorular" yöneltmeyi planladığını, ancak bu soruların "tehditkar veya düşmanca" bir üslupla değil, "gerçek bir dost" üslubuyla yöneltilmesinin beklendiğini vurguladı.

filistin israil 2

Telefon Görüşmeleri Planlanıyor

Biden'ın İsrail ziyaretinin ardından Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile telefon görüşmeleri gerçekleştirmeyi planladığı bildirildi.

Dünyanın En İkonik Yapısı: Freedom Tower, New York'un Kalbi Dünyanın En İkonik Yapısı: Freedom Tower, New York'un Kalbi

Ürdün Ziyareti İptal Oldu

Beyaz Saray, ABD Başkanı'nın İsrail ziyareti sonrasında Ürdün'de gerçekleştirilmesi planlanan dörtlü zirvenin, Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine yapılan saldırının ardından ilan edilen yas nedeniyle iptal edildiğini duyurdu.

Herkes şu soruyu soruyor: Biden, İsrail'e geldin neden?

Editör: AYHAN BAYRAKTAR