Müteahhitler Derneği Başkanı Fahrettin Baykan ve Çıraklık Eğitim Merkezi Müdürü Ercan Yılmaz, dün düzenledikleri basın toplantısında yeni kanun gereği inşaat ve tesisat işlerinde çalışan ustaların yetki belgeleri almalarının zorunlu hale geldiğini ve şantiye şefleri ve yetki belgeli ustalar hakkındaki yönetmelik gereği kurslar açılacağını kaydetti.

Bursa Teknik Üniversitesi'ne yeni bölümler açılıyor Bursa Teknik Üniversitesi'ne yeni bölümler açılıyor

Çıraklık Eğitim Merkezi Müdürü Ercan Yılmaz yaptığı açıklamada: "3194 sayılı İmar Kanununun 28. maddesi gereği 01.01.2012 tarihinden itibaren inşaat ve tesisat işlerinde çalışan ustaların yetki belgeleri almaları zorunlu hale gelmiştir. 16.12.2010 tarih ve 2/787 sayılı Resmi Gazete"de yayımlanan yapı müteahhitlerinin kayıtları ile şantiye şefleri ve yetki belgeli ustalar hakkındaki yönetmelik gereği Okulumuzda kurslar açılacaktır. Müracaat etmek isteyenlerin okulumuza gelmeleri veya Müteahhitler Odasına başvurmaları gerekmektedir" dedi. Yılmaz açılacak kursları da şöyle sıraladı: "Ahşap Doğrama ve Kaplama Eğitimi, Betonarme Demir, Kalıpçılık ve Çatıcılık Eğitimi, Boyacı Eğitimi, PVC Doğrama İmalat ve Montaj Eğitimi, Sıvacı Eğitimi, Yapı Duvarcılığı Eğitimi, Yapı Yalıtımcılığı Eğitimi, Soğutma Sistemleri Eğitimi, Isıtma ve Gaz Yakıcı Cihazlar Eğitimi, Merkezi İklimlendirme Sistemleri Eğitimi, Klima Sistemleri Eğitimi, Büro Makineleri Teknik Servis Elemanı Eğitimi, Elektromekanik Taşıyıcılar Bakım Onarımcısı Eğitimi, Endüstriyel Bakım Onarımcı Eğitimi, Elektrikli Ev Aletleri Teknik Servis Elemanı Eğitimi, Görüntü Ve Ses Sistemleri Elemanı Eğitimi, Güvenlik Sistemleri Elemanı Eğitimi, Haberleşme Sistemleri Elemanı Eğitimi, Elektrik Tesisat ve Pano Montörlüğü Eğitimi, Yüksek Gerilim Sistemleri Servis Elemanı Eğitimi ve Bobinajcı Eğitimi"

"500 USTANIN BAŞVURMASINI BEKLİYORUZ"

Müteahhitler Derneği Başkanı Fahrettin Baykan ise: "Çıraklık Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzle Müteahhitler Derneği olarak ortaklaşa düzenlediğimiz kurslarda, 2012 yılından önce müteahhitlerde çalışan ustalarımıza belge alıyoruz. Şu anda 40 ustamızın dosyası hazır. Her gün gelen ustalardan belgelerini alıp Bursa"da Şehircilik Bakanlığı"nın temsilcilerine imzalatıp, onaylatıp ondan sonra da Çıraklık eğitimine 40 saatlik bir kursla diplomalarını almış olacaklar. Bunlar 2015 yılına kadar geçerli olacak. Biz bu kurslara en az 500 civarında ustanın başvurmasını bekliyoruz. Bu kursla ilgili deneğimize kayıtlı olsun, olmasın bütün ustalar katılabilir. Başvurmak isteyen Müteahhitler Derneği ve Çıraklık Eğitim Merkezine başvurularak gereken bilgileri alabilirler. Başvurular bittikten sonra kursun başlangıç tarihini de açıklayacağız" şeklinde konuştu.