Doğrudan 7 milyondan fazla çalışanı, dolaylı olarak ise tüm vatandaşları ilgilendiren yeni asgari ücret rakamıyla ilgili süreç 13 Haziran’da başlayacak. Asgari ücret zammı ile aynı yıl içerisinde bir kez daha artacak.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğindeki toplantıya, işçi kesimini temsilen TÜRK-İŞ, işveren kesimini temsilen Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) heyeti katılacak.

DİSK asgari ücret zammı için 16 bin TL olmasına yönelik bir talebe işaret ederken, 10 bin 500 TL ila 12 bin TL aralığına yükseltilmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Özel' görüşmesi bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Özel' görüşmesi bugün


Ekonomideki gelişmeleri dikkatlice takip ettiklerini kaydeden Destici, şu görüşü paylaştı:

"Türk lirasının döviz ve altın karşısındaki değer kaybını endişe verici bulmakla beraber durumun kontrol edilebilir ve yönetilebilir olduğunu görüyoruz.

Destici, Asgari Ücret Tespit Komisyonunun yeni asgari ücreti belirlemek üzere toplanacağını hatırlatarak, "Ölçü nedir? Elbette ki enflasyon farkıdır. Yeterli midir? Yetersizdir. Dövizdeki yükseliş de alım gücünün düştüğü de dikkate alınmalıdır. Dolayısıyla asgari ücret, minimum 10 bin liranın üzerine çıkarılmalıdır" ifadelerini kullandı.