Yoğun katılımın olduğu açılış; saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Açılışta bir konuşma yapan Okulun Kurucu Müdürü Devrim Kosova Hasırcı, Okulu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

HEDEF; DAHA İYİ HİZMET

Özel Kosova Eğitim Kurumları olarak uyguladıkları eğitim politikasından söz eden Hasırcı;

"Kosova Eğitim Kurumları olarak kurulduğumuz 23 Nisan 2007 yılından bu yana kurumumuza gelen her çocuğumuza yaşı kaç olursa olsun Cumhuriyetin; özgürlük, hürriyet ve vazgeçilmez yönetim şekli olduğunu hedef haline getirdik. Kurulduğumuz tarihten bu yana bu vatana, bu ülkeye ve İnegöl'ümüze daha iyi hizmet vermek çocuklarımızı çok daha iyi şartlarda yarınlara nasıl hazırlarız arayışımız hiç bitmedi" dedi.

YÜZÜMÜZ GÜLÜYOR

Bursa'da Hoca İlyas Ortaokulu Mezunları 40 yıl sonra okulda buluştular Bursa'da Hoca İlyas Ortaokulu Mezunları 40 yıl sonra okulda buluştular

Yıllardır kafasında çizdiği projeyi hataya geçirdiğini aktaran Hasırcı;

"Kısa zamanda yorucu ve meşakkatli ancak çok zevkli istekli bir çalışma ile bugünlere geldik. Bugün yüzümüz gülüyor. Bu proje büyük bir titizlikle gerçekleştirildi. Belki de 4 ay sadece projenin çizim aşaması sürdü. Projenin tamamı 35 bin metre alanda uygulanıyor. Projenin tamamı bittiğinde 17 bin metre kapalı alana sahip olacak."

DOĞA MANZARALI EĞİTİM KAMPÜSÜ

"Burası doğa manzaralı eğitim kampüsü olacak. Burası yapılırken bölgede bir tane ağaç kesilmedi. Doğal dokusuna dokunulmadan yaklaşık 20 bin metre kare orman alanımızı çocuklarımızın kullanımına bıraktık. Bu projenin tamamı bittiğinde İnegöl'ümüz için bir gurur kaynağı olacağına yürekten inanıyorum" diye konuştu.

400 KİŞİLİK ANAOKULU MÜJDESİ

Yaptıkları çalışmalarla Özel Kosova Eğitim Kurumlarının ismini ülkenin eğitim hayatına altın harflerle yazacaklarını ifade eden Hasırcı şöyle devam etti;

"35 bin metre karede yaptığımız bu kampüs bittiğinde 1800 öğrenciye hizmet verecek. Ahmet Türkel Çevre Yolunda 150 kişilik anaokulumuz bulunuyor. Yine çevre yolunda yeni aldığımız bir arazide 400 kişilik anaokulunu gelecek yıl hizmete açacağız. Açılışa katılan herkese teşekkür ediyorum."

Projenin hafriyat çalışmaları dahil olmak üzere 82 günde tamamlandığını belirten Hasırcı, kısa sürede büyük işler başaran çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

Okulun kurucularından Hakan Ergül ise projeyi kısa sürede tamamladıklarını ifade ederek, bitirilmez denilen projeyi bitirerek hizmete açtıklarını söyledi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bursa Milletvekili Tevfik Topçu ile Kaymakam Ali Akça'nın kısa selamlama konuşmalarının ardından sahne öğrencilere bırakıldı.

BAYRAKLI GÖSTERİ BEĞENİLDİ

Minik öğrencilerin Türk Bayrağıyla yaptığı gösteri büyük ilgi görürken, minik ellerden bayrağımız İstiklal Marşı eşliğinde göndere çekildi. Daha sonra şiirlerin okunmasının ardından okulun açılışına geçildi.

Okulun açılışı yapılan dua sonrası kurdele kesimiyle yapıldı. Açılışta, aşure dağıtımı da yapıldı.