Bayraktar TB3 SİHA, başarılı bir şekilde tamamladığı 14. test uçuşu ile bir kez daha dikkat çekti. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, sosyal medya platformu üzerinden yaptığı paylaşımla, Bayraktar TB3 SİHA'nın Sistem Performans Testi'ni başarıyla geçtiğini duyurdu.

Bayraktar TB3 SİHA 14. test uçuşunu gerçekleştirdi

Bayraktar TB3 SİHA'nın özellikleri arasında bulunan bükülebilen kanatları, dünyadaki ilk silahlı insansız hava aracı olarak TCG Anadolu gibi küçük pistli gemilerden kalkış ve iniş yapabilme yeteneğiyle ön plana çıkıyor. Bu özelliği sayesinde, gemi platformlarından havalanan ve inen ilk milli SİHA olma özelliğini taşıyacak.

Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3 için 2024 yılı içinde TCG Anadolu gemisinde test hazırlıklarına başlanacağını da duyurmuştu. Bu adım, Türk savunma sanayisinin küresel ölçekte iddialı bir oyuncu olma yolundaki adımlarını güçlendirecek önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Sinan Ateş Cinayeti: Azmettiricinin Sıradışı İtirafları Şok Etti! Sinan Ateş Cinayeti: Azmettiricinin Sıradışı İtirafları Şok Etti!

Bayraktar TB3'ün görüş hattı ötesi haberleşme yeteneği, milli bir SİHA olarak çok uzun mesafelerden kumanda kontrolü sağlama kapasitesine işaret ediyor. Keşif-gözetleme, istihbarat toplama ve taşıdığı akıllı mühimmatlar ile taarruz görevlerini uzak mesafelerden etkin bir şekilde gerçekleştirebilme kabiliyeti, Türkiye'nin savunma yeteneklerine önemli bir katkı sağlayacak.

Bayraktar TB3'ün bu yetenekleri, milli ve özgün olarak geliştirilen bir insansız hava aracının sınırları zorlayarak Türkiye'nin savunma sanayisindeki başarı hikayesine yeni bir sayfa eklemesine vesile olacak.

Editör: İHSAN KURAN