Bursa Büyükşehir Belediyesi ile İnegöl Belediye Başkanı seçimlerinin ardından AK Parti'de gözler kongrelere çevrildi.

ADEM DEMİREL BIRAKIYOR

Olağan kongre öncesi İlçe Başkanı Adem Demirel yeniden aday olmayacağını belirtti. Bunun üzerine yeni ilçe başkanının belirlenmesi için temayül yoklaması yapılacak.

CUMA GÜNÜ TEMAYÜL VAR

Cuma günü gerçekleştirilecek temayülde; ilçe yönetimi, belediye meclis üyeleri, kadın ve gençlik kolları ile mahalle temsilcileri oylarını kullanacak.

KONUŞULAN İSİMLER VAR

Temayül öncesinde İlçe Başkanlığı için Belediye meclis üyeleri; Nedim Bayram ile Sedat Öpçiner ile birlikte Mustafa Ersan, Nezir Kuyumcu, Savaş Ateş, Orhan Okur, Mahmut Demirtaş ve Ersen Nari'nin ismi konuşuluyor.

YİNE NEDİM BAYRAM İSMİ KONUŞULUYOR

İYİ Parti'nin yeni başkanı belli oldu İYİ Parti'nin yeni başkanı belli oldu

İnegöl Belediye başkanlığı için Alper Taban ile birlikte temayülden çıkan ve Ankara'ya Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeye alınan Nedim Bayram için, ilçe başkanlığına aday gösterilmesi yönünde de teşkilatta kulis yapıldığı gelen bilgiler arasında yer aldı.

BİZ GÖREV ADAMIYIZ

İlçe Başkanı Adem Demirel,

"Kongre sürecine girdiğimiz gün itibariyle ekibim ile aldığım karar doğrultusunda ilçe başkanlığı görevine devam etmeyeceğimi yaklaşık 4-5 aydır her alanda söylüyorum.

İlçe başkanlığı görevime devam etmeyeceğim. Biz görev adamıyız. Bizlere verilen görevleri her zaman layıkıyla yerine getirdik, bugünde o şekilde hareket ediyoruz."

ASLA NOKTA KOYMADIK, VİRGÜL KOYDUK

"Şunu özellikle belirtmek istiyorum ki siyasete asla nokta koymadık, virgül koyduk. Yakın gelecekte neyin ne olacağını kimse kestiremez. Biz hep doğru olmayı tercih ettik, bugün de doğruluktan vazgeçmiyoruz, yakın gelecekte de vazgeçmeyeceğiz.

YENİ HEDEFLERİ VAR

Adem Demirel, geleceğe yönelik hedeflerinden dolayı İlçe Başkanlığı görevine devam etmiyor. Yeni hedeflerimiz, yeni planlarımız var. Allah'ın izniyle Cumhurbaşkanımız ve Genel başkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın emrinde çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.