Bursa'da Recep Altepe'nin istifası sonrası Alinur Aktaş'ın Bursa Büyükşehir Belediye başkanlığına seçilmesinin ardından İnegöl Belediye Başkanlığı için seçim kararı alındı.

Kobani Davasında Kararlar Açıklandı Kobani Davasında Kararlar Açıklandı

İnegöl Belediye Meclisi, yeni belediye başkanını seçmek amacıyla olağanüstü toplandı. AK Parti Genel Merkezi tarafından başkan adayı olarak açıklanan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban belediye meclis üyelerinin karşısına tek aday olarak çıktı.

METAL YORGUNLUK GİDERİLİYOR

Yoğun katılımla ek hizmet binasında bulunan meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen seçimde AK Parti grubu adına konuşan Berat Ertopuz, "Cumhurbaşkanımız ve partimizin genel başkanı parti içerisinde yaptığı incelemeler neticesinde partimizde bazı belediye başkanlıklarında metal yorgunluklar sezildi."

AKTAŞ DÖNEMİ RESMEN SONA ERDİ

"Bunun neticesinde Büyükşehir belediye başkanımız istifa etmiş, yerine Alinur Aktaş başkan olmuştur. Ondan boşalan göreve meclis üyesi ve Başkan Yardımcısı arkadaşımız Alper Taban genel merkezden olur almıştır. AK Parti grubu olarak başkan adayımız Alper Taban arkadaşımızdır. İlçemize hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.

MHP DE DESTEK VERDİ

MHP grup sözcüsü İsmail Karaman da, AK Parti Grubu'nun adayı olan Alper Taban'ı desteklediklerini açıkladı.

28 OY ÇIKTI

Konuşmaların ardından seçime gidildi. Belediye Başkan Vekili Turgay Yel Başkanlığında yapılan seçimde, meclis üyeleri kapalı oy usulüyle oylarını kullandı. AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Sedat Koca'nın da katıldığı oylamada; kullanılan 28 oyun 27'sini alan Alper Taban İnegöl Belediye Başkanı oldu.

RAHMETLİ ANNESİNİ ANDI

Seçimin ardından konuşan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, "Doğup büyüdüğüm, ekmeğini yediğim bu şehirde yöneticilik yaptığım esnada beni bu şehre Başkan adayı olarak göstermenize ziyadesiyle mutlu oldum. 2012 yılında annemi kaybettim, rahmete uğurladık. Burada tüm rahmeti rahmana kavuşmuş annelerimizi hayırla yad ediyorum. 2005 yılından beri AK Parti içerisinde çeşitli kademelerde görev verildi."

AİLESİNİ VE EŞİNİ DE UNUTMADI

"Bu onurlu teşkilat beni en güzel yerlere getirdi. Son teşekkürü, bu 12 yıl zarfında bana katlanan eşime, çocuklarıma gönderiyorum. Bundan sonra yükümüz daha da arttı. Verdiğiniz bu emaneti 17 ay boyunca en güzel şekilde taşıyıp eşitlik ve adalet ilkesinden ayrılmadan yerine getireceğimize söz veriyorum.

DUA İSTEDİ

İnşallah sizlere layık olacağız. Dua 3 harftir ama içerisine sonsuzlar sığar. Bundan sonra da sizlerden dua ve destek bekliyorum. Bana verdiğiniz destekten dolayı sizlere minnettarım. Verilen desteğe teşekkür ediyorum" dedi.

DEVİR TESLİM YAPILDI

Seçimin ardından başkanlıkta devir teslim töreni gerçekleştirildi. AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, AK Parti İlçe Başkanı Ayhan Salman, İlçe Başkanı Adem Demirel ile partililerin katıldığı törende, Başkan Taban görevi Başkan Vekili Turgay Yel'den devraldı.