İnegöl'de Kaçış ve Kovalamaca: Polis Ekipleri Tarlalık Alana Giren Araçta Silah Buldu! İnegöl'de Kaçış ve Kovalamaca: Polis Ekipleri Tarlalık Alana Giren Araçta Silah Buldu!

 Tarih 09 Şubat 2006. O tarihte İnegöl’de 2005 yılında yapılan çalışmaları değerlendiren İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, büyük projelere imza attıklarını söyler.

Aktaş 2006 yılında ise sorunsuz bir İnegöl için çalışacaklarını ve daha büyük projelerin hayata geçirileceğini müjdeler.

İşte arşivden haberimiz: Tarih 09 Şubat 2006

Hedefimiz sorunsuz İnegöl

Genç Gazete Başkan Aktaş İnegöl'de (2)

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 2005'te yapılan çalışmaların ardından, 2006'da İnegöl'ü sorunsuz bir geleceğe taşıyacak daha büyük projeleri müjdeledi. Peki, bu yenilikler neler getirecek ve İnegöl halkının yaşam kalitesini nasıl etkileyecek?

İnegöl'de Dönüşüm Rüzgarları

Yenilenen İnegöl'ün Hikayesi

Alinur Aktaş liderliğindeki İnegöl Belediyesi, 2005 yılında önemli adımlar atarak kentin çehresini değiştirdi. Yapılan çalışmalarla köprülü kavşaklar yeşillendirildi, ana arterler modernize edildi ve kent genelinde alt yapı yenilendi. Aktaş, "İnegöl'ü ilklerin şehri yapma yolunda önemli adımlar attık" diyerek, yapılan çalışmaların halk tarafından yakından takip edildiğini belirtti.

Gelecek Projelerin Işığında İnegöl

2006 yılı için büyük projelerin müjdesini veren Başkan Aktaş, İnegöl'ün sorunlarını çözmeye ve halkın yaşam kalitesini artırmaya yönelik çalışmalara devam edeceklerini ifade etti. Bu kapsamda, konut sorununa çözüm bulmak için Karalar Köyü sırtlarında planlama çalışmalarına başlandığını, kentsel dönüşüm projeleri ve sosyal yardımlarla İnegöl'ün çehresini değiştireceklerini söyledi.

Genç Gazete Başkan Aktaş İnegöl'de (3)

Hizmet ve Şevkle Dolu Bir Yıl

"İnegöl'de başlattığımız hizmet seferberliğini aşkla, şevkle sürdüreceğiz ve hizmet ulaşmayan köşe bırakmayacağız."

      “Çalışmalarımızı yürütürken, İnegöl’e neler kazandırabiliriz? Halkımıza en iyi hizmeti nasıl sunabiliriz? Eksiksiz hizmeti nasıl yapar, koşulsuz memnuniyeti nasıl sağlarız? diye düşünerek hareket ediyoruz”

“Yaz dönemindeki çalışmalarımız ile İnegöl’ü ilklerin şehri yapma yolunda önemli adımlar attık. Nitekim yapılan çalışmaları halkımız yakından takip ediyor. Benim değerli hemşehrilerimden istirhamım, çalışmalar sürerken yaşanılan sıkıntılara sabır göstermeleri. Gülü koklamak için dikenine katlanmak gerekiyor. Hazırladığımız acil eylem planı çerçevesinde İnegöl’ü yeniden imar ediyoruz. Tespit ettiğimiz sorunları çözüyor bu arada yeni projeler geliştiriyoruz”

      Kent içine sıkışan, lastikçiler, tüpçüler siteleri ile kamyoncular garajı kent dışına taşındı. Hal binası da tamamlanmak üzere Mart ayında hizmete girecek. 30 dolayında yeni çocuk parkı yapıldı. Yeni hizmet araçları satın alındı. Botanik Park ve Kent Müzesi yapımına başlandı. Tüm mezarlıkların bahçe duvarları yenilenip içlerinde düzenleme yapıldı. 30 bin vatandaşımıza ücretsiz sağlık hizmeti götürüldü, 3 bin kişiye ücretsiz göz taraması yapıldı. Deydinler’deki 15 bin metreküplük su deposu hizmete sokuldu. Geri dönüşüm projesi hayata geçirildi. 24 saat süreyle zabıta denetimleri yapıldı. Hava kirliliğinin önlenmesi için kömür kontrolleri yapıldı. 7 bin abonenin doğalgaz kullanması sağlandı. Böylece İnegöl’de ocak ayında hava kirliliği oranı bir önceki yıla göre düştü. Kültür Sanat etkinlikleri kapsamında Ebru Gündeş, Nejat Uygur başta olmak üzere sevilen sanatçılar İnegöl’e geldiler. Düğün salonları, güvenlik hizmetleri ve su sayaçlarının okunması özelleştirildi. Şehir içi ulaşımı sağlayan araçların yenilenmesi sağlandı. MODEF 2005’e rekor ziyaretçi akını oldu. MODEF Fuarlarının sayısı 2’ye çıkarıldı. Ramazan etkinlikleri yapıldı. Sosyal yardımlarda da öncü olduk. Bin aileye erzak paketi, 600 aileye kömür yardımı yapıldı. 450 öğrenciye burs verilirken 150 öğrenciye dershane desteği verdik. Bu arada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yardımcılarımızı çeşitli vesilerle İnegöl’e davet ettik. İnegölspor’un play-off’a kalmasında katkı koyduk.”

“Karalar Köyü sırtlarında planlama çalışmalarına başladık. Bu önemli projemiz çerçevesinde İnegöl’de 80-100 bin kişinin konut sorununu çözeceğiz. Bu konuda önemli adımlar atıldı. Yeni yerleşim alanının 1/25.000’lik planı tamamlandı. 1/5.000 ve 1/1000’lik planlarda hazırlanıyor. Bu yıl sözünü ettiğim alanda alt yapı çalışmalarına başlayacağız. Hepimizin gurur duyduğu Alanyurt’ta yaşanan sıkıntının burada yaşanmasını istemiyoruz. Alanyurt’ta alt yapı hala tamamlanamadı. Bu nedenle sıkıntılar yaşanıyor. Bunları tamamladıktan sonra TOKİ’ye konut alanı vereceğiz. Ayrıca kooperatifler için ucuz arsa sağlayacağız. Biz önce alt yapıyı bitirerek popülist yaklaşım yerine gerekeni yapacağız. Bu çalışmalarımız sırasında Ankara ile sağlam diyaloglar kurmamızı sağlayan milletvekilimiz sayın Sedat Kızılcıklı’nın ve Ak Parti Grup Başkanvekili Sayın Faruk Çelik’in üstün gayretini de anmadan geçemem. Sayın vekilimiz Sedat Kızılcıklı’da bürokrasinin çarkları arasında sıkıştığımız her anda bizlere rehberlik yaparak yolumuzu açıyor. ” - Alinur Aktaş

Genç Gazete Başkan Aktaş İnegöl'de (8)

Aktaş Perşembe pazar yeri, hal, terminal ve kamyoncular garajının bulunduğu alanda da bir kentsel dönüşüm projesi hazırladıklarını belirterek, “Planlama çalışmaları biten bu proje çerçevesinde bu alanı cazibe merkezi haline getireceğiz. 3 etapta yapılacak bu çalışmaların ilk etabı olan kapılı pazar yerini inşaatına mayıs ayında başlayacağız. İkinci etap olan yeni terminalin yapımına da kasım ayında başlayacağız. Kent meydana olarak isimlendirilen diğer sosyal aktivite alanlarını içinde ön fizibilite çalışmalarımız bitti. İlçe halkımız merak etmesin nasıl kamyoncular, tüpçüler ve lastikçiler sitesini bitirdiysek, hal ve tahıl binasını bitirme aşamasına getirdiysek bu hizmeti de eksiksiz yerine getireceğiz” diye konuştu.

     Aktaş 2006 yılında ayrıca Alanyurt’taki eski çöplüğün kapatılacağını ve yalnızca 11 tane Büyükşehir Belediyesi’nde bulunan modern depolama sistemiyle inşa edilecek Modern Depolama Sistemine geçirileceğini, İshakpaşa Külliyesi Kentsel tasarım projesi, Ana arterlerde trotuar, cep otopark ve yol çalışmaları, muhtarlık binaları, devlet karayolu orta refüjü yüksek aydınlatma ve dekoratif tel çit çalışmaları, Kozluca yolu yaya alt geçidi, Özdilek Karakoç tekstil arasında ilave kolektör yapımı, şehir içi otopark düzenlemeleri, Kültür Sarayı dış cephe ve iç tadilat çalışmaları, belediye ait hizmet binaların bakım ve onarımı, Akhisar ve Çakırçiftliği mahallelerinde alt yapı ve yol çalışmaları, derelerin ıslah çalışmalarının gerçekleştirileceğini de sözlerine ekledi.

      İnegöl’e 2006 yılında şevkle hizmet etmeyi sürdüreceklerini söyleyen Başkan Aktaş sözlerini şöyle sürdürdü:

     “İnegöl’de yüzler gülüyor. Herkes geleceğe umutla bakıyor. Temiz ve daha yaşanabilir bir çevre oluşturma konusunda halkımızla birlikte güçlü bir birliktelik sağlayarak, İnegöl’ümüzü aydınlık yarınlara hep birlikte taşıyoruz. Dün olduğu gibi bugünde, yarın da, İnegöl’e yeni ufuklar sağlayarak, çalışmalarımızı hız kesmeden devam ettiriyoruz. İnegöl’de başlattığımız hizmet seferberliğini aşkla, şevkle sürdüreceğiz ve hizmet ulaşmayan köşe bırakmayacağız.”

Başkan Aktaş, 2006 yılında da İnegöl'e hizmet etmeyi sürdüreceklerini, kentin dört bir yanına değer katan projelerle dolu bir yıl olacağını belirtti. Yapılan ve yapılacak olan çalışmaların, İnegöl'ü daha yaşanabilir bir kent yapma yolunda önemli adımlar olduğunu vurguladı.

İnegöl Belediyesi'nin gerçekleştirdiği ve planladığı projeler, kentin sosyal ve kültürel yaşamına büyük katkılar sunacak. Yenilikçi ve umut verici adımlarla, İnegöl'ün geleceği parlak. İnegöl halkı, belediyenin çalışmalarını takdirle karşılıyor ve geleceğe umutla bakıyor.

Arşivden haber: Tarih 09 Şubat 2006

Hazırlayan: Ayhan Talha Bayraktar

Genç Gazete Başkan Aktaş İnegöl'de (5)

Editör: TUNCAY ŞENTÜRK