Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında Çalışma Hayatı Sempozyumu'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Vedat Işıkhan, Müjdeli haber verdi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin 3 milyar 345 milyon TL borcu olduğu açıklandı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin 3 milyar 345 milyon TL borcu olduğu açıklandı

Bakan Işıkhan, emeklilerin yaşam standartlarını daha çok artırmak ve vatandaşların refahını yükseltmek için yeni adımlar atacaklarını söyledi.

Bakan Işıkhan, Türkiye'nin emeğin, üretimin ve kalkınmanın yüzyılı yapma sözünde kararlı olduklarını bir kez daha vurguladı. Çalışma hayatında yapısal sorunları çözmek için önemli adımlar attıklarını söyleyen Işıkhan, bu çerçevede mevzuat düzenlemeleri, sendikalaşma hakkının daha çok güçlendirilmesi, sorunların çözümüne yönelik olarak çalışmalar ve asgari ücrete ilave artışlar gibi önemli gelişmelerin yaşandığını söyledi.

Bakan Işıkhan, özellikle genç istihdamını daha çok artırmak, çalışma hayatını daha adil ve güvenceli hale getirmek için, emeklilere daha çok destek sağlamak gibi konulara odaklanacaklarını ve bu yönde yeni teşvikler ve adımlar atacaklarını söyledi. 

Ayrıca, ülkenin ekonomik ve sosyal refahını bütün vatandaşlara yansıtmak için çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.