Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın eski Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın görevinden affını istemesi sonrasında açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek, konuyla ilgili olarak sosyal medya üzerinden şu paylaşımı yaptı:

İnegöl'den İstanbul'a Gidecek Olanlar Dikkat! O Köprü Ücretleri Zamlandı İnegöl'den İstanbul'a Gidecek Olanlar Dikkat! O Köprü Ücretleri Zamlandı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın Affını İstemesi Üzerine Açıklama Yaptı

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yürütülen ekonomi programımız, kesintisiz ve kararlılıkla devam etmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın ekonomi ekibimize ve uyguladığımız programımıza desteği ve güveni tamdır.

Bakan Mehmet Şimşek'ten Hafize Gaye Erkan açıklaması

Mehmet Şimşek, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın Affını Değerlendirdi

Merkez Bankası eski Başkanı Sayın Hafize Gaye Erkan'ın aldığı karar tamamen şahsi bir tercih olup, kendi takdirleridir. Aldığı bu kararı saygı ile karşılıyor ve ülkemize sunduğu kıymetli hizmet ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: "Ekonomi Programımız Kararlılıkla Devam Ediyor"

Önerim doğrultusunda yeni atanacak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı ve ekibine başarılar diliyorum. Bu çerçevede, ekip olarak güçlü işbirliği ve koordinasyon içinde fiyat istikrarı hedefimize emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz."

Şimşek, Hafize Gaye Erkan'ın Affını Saygıyla Karşıladı ve Ekonomiye Güveni Yineledi

Bakan Şimşek'in bu açıklamaları, ekonomi politikalarına olan devam eden güveni vurgularken, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'a da teşekkür edilerek saygı duyulduğu ifade ediliyor. Ayrıca, yeni Merkez Bankası Başkanı ve ekibine başarılar dileyerek, fiyat istikrarı hedefine emin adımlarla ilerleme kararlılığı belirtiliyor.

Editör: İHSAN KURAN