Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Öğretmenlikle alakalı önemli açıklamalarda bulundu. Başöğretmenlik için başvuran öğretmen sayısı 3 bin 921 olduğunu belirten Bakan Tekin, Öğretmen atamaları hakkında detaylı bilgiler verdi.

Bakan açıkladı: Kaç öğretmen atanacak

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun geçtiğimiz yıldan itibaren yasalaştığını hatırlatan Bakan Tekin, Anayasa Mahkemesi'nin bazı maddelerini iptal etmesi üzerine yeni bir düzenleme yapılması gerektiğini söyledi. 

Bakan Tekin, "Şahsen kanunu tekrardan gözden geçirilecek olursa AYM'nin doğrultusunda almış olduğu karar ışığında, kamuoyundan ve paydaşlardan gelen önerilerle yeni bir kanun yapabileceğimizi düşünüyorum."

Başöğretmenlik için başvuran öğretmenlerle alakalı istatistikleri paylaşan Bakan Tekin, "Uzman öğretmenlik için toplam 58 bin 967 öğretmenimiz başvurdu. 

İnegöl'de İşletme Yönetimi Öğrencilerinden Çocuklara Sevgi Dokunuşu İnegöl'de İşletme Yönetimi Öğrencilerinden Çocuklara Sevgi Dokunuşu

Başöğretmenlik için toplam 3 bin 921 öğretmenimiz başvurdu. Başvurudan sonra sınava girme oranı yüzde 99,4 oldu. Sonuçlar açıklandı ve bu vesileyle uzman öğretmen ve başöğretmen olan arkadaşlarımızı bir kez daha tebrik ediyorum."

Ara tatillerle alakalı yapılan değerlendirmelere değinen Bakan Tekin, "Ara tatillerin kaldırılmasıyla alakalı gündemimizde yok ve söz konusu asla olamaz. 
İkinci dönemde biraz olmayacak gibi duruyor, çünkü Kurban Bayramı tatiline denk geliyor. Kaldırmadık ve, o tatil Kurban Bayramıyla birleşmiş oluyor."

Öğretmen atamalarıyla alakalı Bakan Tekin, 2023 yılı için yapılan atamaların bahar aylarında gerçekleştiğini ve, eylül ayı başı itibarıyla toplam 45 bin öğretmenin göreve başladığını söyledi. 

E-KPSS üzerinden yapılan atamalarla ile birlikte bu sayı toplam 50 bine ulaştığını söyledi. Bakan Tekin, "2024 yılı bütçesiyle TBMM'de onaylandıktan sonra da Hazine ve Maliye Bakanımızla beraber koordineli bir şekilde atama için bize tanımlanacak sayıyı belirlemiş olacağız.

Belirledikten sonra bakanlıkta oturup hangi branşa ne kadar öğretmen alacağımızı belirlemiş olacağız. Orada arkadaşlarımızın hiç endişesi ve şüphesi olmasın. Biz kendi ihtiyaçlarımız üzerinden herhangi bir branşa pozitif ayrımcılık tanınmaksızın adil, hukuka uygun bir branş dağılımı yapıp arkadaşlarımızla paylaşmış olacağız."

WhatsApp’ta Genç Gazete kanalını takip edin:
https://whatsapp.com/channel/0029Va9sUvv7YSdBkk9nnX0G
KANALI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN
NASIL TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ?
Eğer bu yazıyı mobil web tarayıcıdan ya da uygulamadan okuyorsanız BURAYA tıklayarak abone olabilirsiniz.
Whatsapp İhbar Hattımıza haber göndermek için;
0532 696 30 57