Tabiat, tarih ve denizi buluşturan Assos, uzun sahil şeridinde çok sayıda plaja ev sahipliği yapıyor. Bu bağlamda öncelikli olarak görmeniz gereken Assos güzelliklerini de kentin ünlü plajları oluşturuyor. Öte yandan antik kenti bir ucundan diğer ucuna gezmek ve tüm yapılarını yakından tanımak, tatil severlerin en çok hoşlandığı gezi deneyimi olarak öne çıkıyor.

Sivas-İstanbul arası 7 saat kısaldı: YHT Sivas’a ilk seferini yaptı Sivas-İstanbul arası 7 saat kısaldı: YHT Sivas’a ilk seferini yaptı

Assos Gezilecek Yerler!

Burada sizi bekleyen bazı ünlü yapılarsa Assos Antik Liman, Nekropol ve köşesindeki tek kubbeli cami, Antik Tiyatro ve Athena Tapınağı. Taş duvarlarında adeta konuşan güzel sözlerin ülkesi Assos kentinin dışında kalan diğer yakın lokasyonları ise şunlar oluşturuyor:

  • Murat Hüdavendigar tarafından Behramkale Köyü’nde yaptırılan Hüdavendigar Cami
  • Yine I. Murat Hüdavendigar tarafından Tuzla Çayı üzerine inşa edilen Hüdavendigar Köprüsü
  • Homeros’un İlya da destanında anlatılan Apollon Smitheus Tapınağı
  • Konuklarını Behramkale Dede Tepe üzerinde oturma alanlarıyla karşılayan Zeus Atları ve bitişiğinde yer alan şehit olan Erdem Dede yatırı
  • Zeytiniyle ünlü kentin geleneksel müzesi; Adatepe Zeytinyağı Müzesi

Biraz da tabiat diyorsanız; gezi aktivitelerinize doğa güzelliği Assos Ören Yeri veya Behram Köyü ile başlayabilirsiniz. Adeta renk şöleni sunan tabiatı ve doğal kaynak sularıyla hayat veren Behram’a 4 km mesafede Adatepe Köyü ise Assos tatil yerleri arasında yer alan bir diğer ünlü rota.

Kaz Dağı’nın eteklerinde kurulu köyün tarihi ve tabiatını yaşadıktan sonra Babakale, Yeşilyurt Köyü ve tarihiyle Assos güzelliklerini sunmaya devam eden Ayvacık’ı ziyaret edebilirsiniz. Öte yandan Türkiye’de en çok Assos’a yakın olan Midilli Adası’nı ziyaret etmek de pek çok tatil severin öncelikli tercihleri arasında geliyor. Assos’u karşısında selamlayan adaya geçiş Assos’tan mümkün olmazken; bunun için Ayvalık’a geçiş yapmanız gerekiyor.

Editör: Fırat Çelik