Çığ Altında Kaybolan Cesaret: Camili Vadisi'nde Mücadele

Karın Altında 10 Gün

Artvin'in Borçka ilçesine bağlı, 6 köyün bulunduğu Camili bölgesinde, yol açma çalışmaları sırasında bir ekskavatör çığ altında kaldı. Yoğun kar yağışı altında kaybolan iş makinesi, 10 gün sonra, adeta bir mucize eseri, karın altından çıkarıldı.

Genç Gazete Artvin'de Kar Altında Kalan Iş Makinesini 10 Gün Sonra Çıkarabildiler (3)

Zorlu Kurtarma Operasyonu

1900 rakımlı Camili (Macahel) Geçidi'nde, kar kalınlığının 2-3 metreyi bulduğu bir dönemde, kar temizlik çalışmaları yapan Osman ve Mikail Önder kardeşler, havanın kararması ve çığ tehlikesi nedeniyle ekskavatörü park edip bölgeden ayrılmak zorunda kaldı. Bir hafta boyunca ulaşılamayan bölgeye, yaklaşık 10 metre kar altında kalan iş makinesi, iki gün süren yoğun çalışmalar sonucunda kurtarıldı.

Genç Gazete Artvin'de Kar Altında Kalan Iş Makinesini 10 Gün Sonra Çıkarabildiler (2)

Operatör Osman Önder, “1850 rakımlı Macahel Geçidi'nin eteğinde 1500 rakımlı bölgedeyiz. Geçen hafta yoldaki kenar banketleri kaldırmak için çalışma yapıyorduk. Hava aniden sertleşince makinamızı bıraktık. Bu kadar kar yağacağını düşünmedik, yarın çalışmamıza devam eder işimizi bitiririz dedik. Gecesinde çok kar yağdı, 1 hafta, 10 güne ancak ulaşabildik. Bölgeye geldik, 3 saatlik arayış sonrası makinanın yerini zor tespit ettik. Küreklerle iş makinasının demirlerini bulup çıkarmak için çalışma başlattık. 2 gün süren yoğun çalışma sonrasında iş makinamızı mahsur kaldığı yerden çıkararak çalışmalarımıza  devam ediyoruz“ ifadelerini kullandı.

Yurt genelinde yağışlar bir hafta boyunca etkili olacak Yurt genelinde yağışlar bir hafta boyunca etkili olacak
- Operatör Osman Önder

Genç Gazete Artvin'de Kar Altında Kalan Iş Makinesini 10 Gün Sonra Çıkarabildiler (1)

Operatör Osman Önder'in anlattığına göre, 1500 rakımlı bir bölgede, yoldaki kenar banketleri kaldırmak için çalışırken, hava aniden sertleşmiş. Ekip, bu kadar kar yağacağını tahmin edemediği için makinayı bırakıp gitmiş. Ancak, geri döndüklerinde karın altında kalmış iş makinasını bulmak ve çıkarmak büyük bir mücadele gerektirmiş.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR