Gurme lezzetlerin öncüsü olarak bilinen Suntat, salmonella skandalıyla sarsıldı. Almanya başta olmak üzere, ürünlerin dağıtımı yapılan pek çok ülkede, markanın helvaları raflardan indiriliyor.

Helva severlerin gözdesi olan "Antep Fıstıklı Helva 350 gram", son tüketim tarihi 07.2025 ve parti numarası "L 215G23" olan ürünleriyle dikkat çekiyor. Yetkililer, bu ürünlerin tüketilmemesi konusunda kesin uyarılarda bulunuyor.

Market Raflarına Yeni Düzenleme Geldi

Salmonella Tehlikesine Karşı Alınan Önlemler

"Salmonella enfeksiyonu, hayvan ve insan bağırsaklarında yaşayan bir bakteri türüdür. Kirli su veya gıda yoluyla bulaşır ve ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir."

Tarım Kredi Market'ten Dev İndirimler! Tarım Kredi Market'ten Dev İndirimler!

Gerçekleştirilen Geri Çağırma İşlemi

BLG Kardeşler Lebensmittel-Handelsgesellschaft mbH, etkilenen ürünlerin sadece belirli son kullanma tarihine sahip olanlar olduğunu duyurdu. Tüketicilerden, söz konusu ürünleri satın aldıkları yere geri götürmeleri talep ediliyor. Bu hamle, olası sağlık risklerini en aza indirgemeyi amaçlıyor.

Genç Gazete Rüyada Bakkal Görmek Market Dini Rüya Tabirleri (1)

Salmonella Nedir ve Belirtileri Nelerdir?

Salmonella enfeksiyonu, kirli su veya gıdalar aracılığıyla bulaşabilen ve insanlarda karın ağrısı, ishal, kusma ve ateş gibi belirtilere neden olabilen bir bakteri türüdür. Bu belirtiler, enfekte gıdayı tükettikten 48 saat sonra ortaya çıkabilir ve bazen üç gün sürebilir. Eğer bu ürünlerden tükettiyseniz, derhal sağlık kuruluşuna başvurmanız önerilir.

Bu olay, tüketicilerin gıda güvenliğine olan güvenini sarsarken, Suntat gibi ödüllü bir markanın ürünlerinde bu tür bir problemle karşılaşması endişe yaratıyor. 

Editör: Özkan Duran