2005 YILINDA İNEGÖL’ÜN SORUNLARI

 İlginç sonuçların ortaya çıktığı ankette, İnegöl halkı en çok asfalt ve kaldırım bozukluğundan yakınır. Yine İnegöllüler trafik düzenlemesi ve hava kirliğinden memnun değildir. İşte çarpıcı sonuçlar;

İnegöl Mobilya Sektörüyle Ekonomisini Güçlendiriyor İnegöl Mobilya Sektörüyle Ekonomisini Güçlendiriyor

hacı_molla_sokağı_[2]

İŞTE ARŞİVDEN HABERİMİZİN DEVAMI:

  5272 sayılı Belediye Kanununun 15. maddesi gereğince ilçe halkın beklentilerinin tespiti amacıyla Haziran ayında yapılan anket sonuçları belli oldu. 12 mahallede toplan bin 108 denek üzerinde yapılan araştırmada anketi yapan BUPAR şirketi 15 soru yöneltti.12 mahallede farklı sosyo-ekonomik ve sosyo-demografik gruplardan seçilmiş gruplar ile yapılan araştırma kantitatif araştırma tekniklerinden “yüz yüze anket yönetimi” uygulanarak gerçekleştirildi.

Yüzde 44’ü ilkokul, yüzde 26’ı lise, yüzde 19’u ortaokul ve yüzde 8’i üniversite mezunu olan deneklerin yüzde 2’ide eğitimsiz kişilerden oluştu. Ankete cevap verenlerin yüzde 46’ı kadınlardan, yüzde 56’ı ise erkeklerden oluştu.

hacı_molla_sokağı_[1]

İNEGÖLLÜ BOZUK YOLLARDAN ŞİKAYETÇİ

             Edinilen resmi verilere göre mahallelerin en önemli sorunları yüzde 37.1 ile asfalt ve kaldırım bozukluğu, yüzde 19. 6 ile çöp ve temizlik hizmetlerinin yetersizliği, yüzde 8.5 ile alt yapı ve kanalizasyon eksikliği, bunları ise çocuk parkı , yeşil alan yetersizliği ve su kalitesinin kötü olması izliyor.

Araştırmada İnegöl’ün en önemli sorunları arasında yüzde 24.8’le asfalt ve kaldırım bozukluğu , yüzde 15.9 ile Trafik düzenlemelerinin yetersizliği, yüzde 13.1 ile hava kirliği yer alırken bunları, çöp ve temizlik hizmetlerinin yetersizliği , su kalitesinin iyi olmaması, alt yapı ve kanalizasyon eksikliği, kazı çalışmaları, sosyal faaliyet yetersizliği, otopark eksikliği, çocuk parkı, yeşil alan eksikliği ve elektrik kesintisi izliyor.

anket_sonuçları-3_açıklandı

İNEGÖL HALKI BAŞKANA GÜVENİYOR

            Ankette ilçe halkına sorulan sorular arasında mevcut belediye yönetiminin bu sorunları çözeceğine inanıyor musunuz? Sorusuna ise yüzde 69 evet oyu verilirken, yüzde 8’i hayır, yüzde 6.’si çoğunu çözer, yüzde 3.8’i çoğunu çözemez diye cevap verdi. Yüzde 13’lük kısım ise yorum yapmaktan kaçındı.

 anket_sonuçları_açıklandı_[2]

AYRICALIK VARMI?

 Mahalleler arasında hizmet konusunda bir ayrıcalık yapılıp yapıldığı konusunda sorulan soruya ise ankete katılan bin 108 kişiden yüzde 86,2’si “hayır” cevabı verirken yüzde 13.8’i “evet” yanıtını verdi.  “Evet” oyları içinde ayrımcılık yapıldığına en çok inanan mahalle ise Süleymaniye Mahallesi oldu.

            Ankette belediye birimlerinden hemen sonuç alınıp alınmadığı konusunda sorulan soruya ise deneklerin yüzde 47.1’i “evet” yanıtı verirken, yüzde 42.3’ü “belediyeye işim düşmüyor”, yüzde 9.1’i “belediye personeli zorluk çıkarıyor” dedi.

hacı_molla_sokağı-3

İnegöl’de bugün, İnegöl haberleri, İnegöl son dakika haberleri, İnegöl güncel haberleri öğrenmek için TIKLAYINIZ      

Editör: AYHAN BAYRAKTAR