TFF 2.Lig Beyaz Grupta yer alan temsilcimiz İnegölspor, 2022-2023 sezonunun 23.haftasında deplasmanda karşılaştığı Düzce Cam Düzcespor'u 2-0 yenerek anlamlı ve önemli bir galibiyet almış oldu.

Haftaiçinde Teknik Direktör Bahattin Güneş'in geçirdiği rahatsızlık takımda moralleri bozmuş olsa da taraftar gruplarının hem Bahattin Güneş'i hastahanede hem de futbolcularımızı yeni tesislerde ziyaretleri, meşaleli tezahüratları takımdaki bozulan moralleri geri getirmiş ve temsilcimiz Düzce deplasmanına puan veya puanlar almak için gitmişti.

Rakip Düzce Cam Düzcespor ise topladığı 37 puanla play-off hattı içinde 5.sıradaki yerini korumak ve zirveyi zorlamak için temsilcimiz İnegölspor'u yenmenin hesaplarını yapmıştı.

Düzce 18 Temmuz Stadyumunda soğuk bir havada oynanan maçın ilk yarısına Volkan Altınsoy, Niyazi Batuhan Salman ve Ersel Aslıyüksek'ten sakatlıkları; Uğur Utlu'dan da sarı kart cezalısı sebebiyle yoksun olan İnegölspor'un vuruşu ile başlandı.

Bu maçın önemini gayet iyi bilerek sahada başarılı bir mücadele gösteren temsilcimiz, rakibin önemli pozisyonlarını da bertaraf etmesini bildi. Temsilcimizin bu istekli ve mücadeleci oyunu meyvesini ilk yarı bitmeden 44.dakikada verdi.

Bu dakikada rakip defansın uzaklaştıramadığı topu kapan Orhan Aktaş'ın başlattığı atak Gökhan Meral-Ömer Faruk Ermeç-Metincan Cici üçlüsünün organizasyonu sayesinde golle sonuçlandı. Temsilcimiz Metincan Cici'nin attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.

Maçın ikinci yarısında ise temsilcimiz bir taraftan skoru korumaya çalışırken rakibine gol atma şansı vermiyor, diğer taraftan Orhan Aktaş ve Gökhan Meral ile gol pozisyonları da buluyordu. Rakibine beraberlik golünü atma şansı tanımayan temsilcimiz maçın uzatma bölümünde, 90+5'te, oyuna 81.dakikada Ömer Faruk Ermeç'in yerine giren Furkan Özyapı ile 2.golü buldu. Maçta başka gol olmayınca müsabaka da temsilcimizin 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Evet, Sivas Belediyespor maçından bu yana haftalardır galip gelemeyen İnegölspor grubumuzun güçlü takımlarından biri olan Düzce Cam Düzcespor'u 2-0 yenerek 3 puan hasretini de gidermiş oldu. Temsilcimiz bu galibiyetle ligde kalma yolunda çok önemli bir adım da atmış oldu.

Temsilcimiz İnegölspor'un bu galibiyeti büyük bir anlam kazanmış oldu. Çünkü maç sonunda verdikleri röportajlarda tüm yöneticiler, yardımcı antrenör ve futbolcular bu galibiyeti önce haftaiçinde rahatsızlık geçiren Teknik Direktör Bahattin Güneş'e sonra da devre arasında tribünlerde çıkan olaylar sebebiyle emniyet güçlerince stad dışına çıkarılan ve ikinci yarıyı izleyemeyen yaklaşık 80 kadar taraftarına armağan ettiler.

Önümüzdeki Çarşamba günü kendi evimizde Menemen FK ile karşılaşacağız. Tehlikeli bölgeden bir an önce çıkabilmek adına bu haftaiçindeki maçın da önemini bilerek mutlaka galip gelmeliyiz.

Temsilcimiz İnegölspor'a bu kritik ve önemli maçta başarılar dilerken özellikle başta Sayın Kaymakamımız olmak üzere Belirli Gün ve Haftalardaki programlara katılabilen tüm protokol üyelerimizi, şehrin dinamiklerini ve cefakar taraftarımızı takımımıza destek vermeye davet ediyorum...

MÜSLİM SERBEST