İnternet üzerinden ikinci el otomobil almak isteyen bir vatandaş, 740 bin lira dolandırıldı. Telefon üzerinden yapılan anlaşma ve noter işlemleri sırasında yaşanan karmaşa, polis soruşturmasının başlamasına sebep oldu.

Suç makinesi babası tarafından öldürülen kadın toprağa verildi Suç makinesi babası tarafından öldürülen kadın toprağa verildi

Dolandırıcılık Operasyonunun Perde Arkası

İkinci El Arayışı Kâbusa Dönüştü

Ankara'dan satılan bir ikinci el otomobili almak isteyen M.B, internet ilanındaki telefon numarasını aradı. Satış için anlaşmaya vardı ve 740 bin lira parayı telefonda verilen banka hesabına yatırdı. Ancak bu işlemler sırasında M.B'nin görüştüğü kişi, gerçekte otomobilin sahibi değildi.

Noterdeki Şaşırtıcı Buluşma

Otomobilin gerçek sahibi, noterde alıcıyı beklerken, M.B'nin vekalet verdiği arkadaşıyla karşılaştı. Araç sahibi, hesabına para yatmadığını görünce satışı iptal etti. Bu sırada M.B, dolandırıldığını anlayarak Trabzon Emniyet Müdürlüğü'ne başvurdu.

Polis, yapılan araştırma sonucunda, dolandırıcının hem aracın gerçek sahibi hem de M.B ile ayrı ayrı görüşerek noterde buluşmalarını sağladığını tespit etti. 

Editör: Fırat Çelik