Amazon Prime Video platformu, bu sefer olumsuz bir haberle gündeme geldi. Eğer Amazon Prime’ın ücretli olan reklamsız versiyonuna sahip değilseniz, artık Dolby Vision ve Dolby Atmos özellikleri için ekstra bedel ödemeniz gerekiyor. Şirketi bu ani kararı almaya iten finansal sebep tam olarak bilinmese de, platformu kullananlar bu durumdan pek hoşnut olmayacak gibi görünüyor.

Amazon Prime’da, Dolby Vision ve Atmos ücretli oldu!

Eğer normal bir Amazon Prime üyesiyseniz, Dolby Vision ve Atmos seçenekleri yerine sadece Dolby Digital 5.1’e erişim sağlayabileceksiniz. Ayrıca HDR10 desteği de normal kullanıcılar için mevcut olacak. Özellikle Amazon’un yine ücretsiz verdiği HDR10+’ın, Dolby Vision için iyi bir alternatif olduğu söyleniyor.

Amazon, Sevilen Bu Özelliğini Paralı Yaptı!2

Rekabet Kurulu, META'ya 335,7 Milyon Lira Cezayı Açıkladı Rekabet Kurulu, META'ya 335,7 Milyon Lira Cezayı Açıkladı

Bu değişimde en tepki çeken kısım ise, Amazon’un kullanıcı deneyimini böylesine etkileyecek bir şey için herhangi bir resmi açıklama ya da e-posta bildirimi yapmaması oldu. Gelen tepkilerin artması sonucunda Amazon basın sözcüsü Katie Barker yaptığı açıklamada, iddiaların doğru olduğunu ve artık Dolby özellikleri için kullanıcıların üyeliklerini yükseltmesi gerektiğini söyledi.

Bu değişikliğin sebebinin ise, Dolby’nin oldukça artan lisans ücretleri olduğu konuşuluyor. Elbette bu artış, her zaman olduğu gibi kullanıcılara yansıtılacak. Durumun olumlu tarafı ise, Türkiye’deki kullanıcıların bu değişimden henüz etkilenmemiş olması.

Editör: Özkan Duran