Amasya'nın Merzifon ilçesinde yaşanan otobüs kazası yürekleri dağladı: 6 kişi hayatını kaybetti, 35 kişi ise yaralandı.

AW042295_03

Merzifon - Çorum Yolunda Korkunç Anlar

Merzifon - Çorum kara yolunda sabahın erken saatlerinde meydana gelen trafik kazasında, İzmir'den Erbaa'ya seyahat eden yolcu otobüsü kontrolden çıkarak devrildi. Otobüsün içindeki yolculardan 6 kişi yaşamını yitirirken, 35 yolcu da yaralandı.

AW042282_02

Kazada Hayatını Kaybedenler

Merzifon Kara Mustafa Paşa Devlet Hastanesi morguna kaldırılan hayatını kaybedenlerin isimleri: Hilal Çelebi, Melisa Kor, Edanur Çelik, Semanur Tahtakılıç, Durmuş Uysal ve Urguç Karadayı olarak belirlendi.

AW042048_03

Yaralıların Durumu

Yaralılar, olay yerine gelen ambulanslarla çeşitli hastanelere sevk edildi ve tedavi altına alındı. Kaza sonucu yaralananlar arasında otobüs şoförü Kemal Öz de bulunmaktadır.

19 Yıllık Sır Cinayet Çözüldü 19 Yıllık Sır Cinayet Çözüldü

AW042048_02

Soruşturma Başladı

Yaşanan bu üzücü olayın ardından Merzifon Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Detaylar henüz netlik kazanmamışken, olayın nasıl olduğu hakkında araştırmalar devam ediyor.

AK Parti Amasya Milletvekili Hasan Çilez: “Başımız sağolsun. 6 vatandaşımızı kaybettik. Öğrenci hareketliliğinin karayollarında yoğun olduğu bir dönem.”

AW042048_01

Hasan Çilez'in belirttiği gibi, kazada genç yaşta hayatını kaybedenler arasında öğrencilerin olması yürekleri daha da burktu.

AW042048_04

Editör: Umut Gökdaş