Türkiye'nin dikkatini çeken Gemlik'teki halk market projesi, paranın geçmediği bir sistemle ihtiyaç sahibi ailelere devamlı destek oluyor. 

devsosyalproje4

Paranın Geçmediği Halk Market: 5 Milyon Kredilik Destek

Gemlik'te, Sosyal Yardım İşleri Kampüsünde faaliyet gösteren 800 metrekarelik Halk Market, her ay binlerce ihtiyaç sahibi ailenin yardımına koşuyor. Bu özgün proje sayesinde aileler, halk kartlarıyla belirli bir bakiye dahilinde alışveriş yapabilme olanağına sahip.

Bursa’da Haluk Levent söyledi, on binler eşlik etti Bursa’da Haluk Levent söyledi, on binler eşlik etti

devsosyalproje3

Kimler Faydalanıyor? Nasıl Bir Sistem?

İhtiyaç sahibi olduğunu belirten vatandaşlar, Gemlik Belediyesine başvuru yapabiliyor. Başvuru sonrası evlerine ziyaret gerçekleştirilerek, belirli kriterlere uyan ailelere halk kart veriliyor. Bu kartla ailenin kadını, ay içerisinde belirli bir kredilik bakiye ile alışverişini tamamlayabiliyor.

devsosyalproje2

Belediye Başkanı Sertaslan'dan Duyarlı Mesaj

Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan: "Bu projemizin asıl amacı alan elin veren eli görmemesidir. Halk marketten şu anda bin hanemiz faydalanıyor. Gemlik Belediyesi olarak sosyal yardımı bir ay değil, tüm yıl süresince yapıyoruz. İlçemizde hiçbir çocuk bundan sonrada yatağa aç girmeyecek."

Belediye Başkanı'nın açıklamalarına göre Halk Market, 2020 yılından bu yana ihtiyaç sahibi ailelere yardımcı oluyor. Belediye, aylık olarak 380 - 500 kredilik bakiye yüklemesi yapıyor. Bu projenin, Türkiye'de sosyal yardım projeleri arasında örnek gösterildiği belirtildi.

Editör: Umut Gökdaş