Babacan, “Bunların tamamı asılsız iddialar. Dedikoduların bini bir para, tamamı asılsız!” ifadelerini kullanarak iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.
“AK Parti’den ayrılmamın sebebi hukuksuzluk ve adaletsizliktir”
Partisinin kuruluş ilkelerine vurgu yapan Babacan, “Kuruluşta ortaya koyduğumuz ilkeler; örneğin vekillik-bakanlık için 3 dönem kuralı zaman içinde aşındı. Hukuk ve eğitimde işler kötüye gitti. Yolsuzluklarla mücadelede sağlam irade ortaya konmazsa bunun beka meselesi olacağını söyledim. Ama o sağlam irade konmadı” dedi.
Babacan, AK Parti’den ayrılmasının temel nedenini açıklayarak, “AK Parti’den ayrılmamın kök sebebi budur: Hukuksuzluk, adaletsizlik, büyüyen menfaat şebekesi. Bunların değişeceğine dair iradeyi hâlâ göremiyoruz. Dolayısıyla bizim DEVA Partisi’ni kurduğumuz gün ortaya koyduğumuz itirazlar halen geçerli” sözleriyle konuşmasını tamamladı.




