Çocuğunu Alevlerden Kurtardı

Hatay'daki bir geçici yaşam merkezinde çıkan yangında, bir anne korkusuzca alevlerin içine dalarak 1 buçuk yaşındaki evladını kurtardı.

Genç Gazete Alevlere Teslim Olan Konteynerden Evladını Kurtarmayı Başardı (2)

Çiğdem Çalar adındaki bu cesur anne, canını hiçe sayarak gerçekleştirdiği bu kahramanca hareketle herkesin takdirini topladı.

Genç Gazete Alevlere Teslim Olan Konteynerden Evladını Kurtarmayı Başardı (8)

Çiğdem Çalar, yangın anını şöyle anlattı: "Konteynırımı temizledim ve bir patlama sesi duydum. Oğlum beşikte uyuyordu, koşarak içeri daldım ve onu alevlerin arasından çıkardım. Çocuğumun kafası, gözü ve eli yanmıştı, benim de kafam, sırtım ve boynum yandı. Ancak ben orada öleceğimi bilsem bile çocuğumu çıkartmak isterdim."

Genç Gazete Alevlere Teslim Olan Konteynerden Evladını Kurtarmayı Başardı (4)

Çalar ailesinin yaşadığı bu trajik olay, Hatay Valiliği'nin desteğiyle bir nebze olsun hafifletildi. Aile, Stadyum 2 Geçici Konaklama Merkezi'ne yerleştirildi.

Genç Gazete Alevlere Teslim Olan Konteynerden Evladını Kurtarmayı Başardı (5)

"Ben orada öleceğimi bilsem bile çocuğumu çıkartmak isterdim." - Çiğdem Çalar
Genç Gazete Alevlere Teslim Olan Konteynerden Evladını Kurtarmayı Başardı (6)

“Konteynırımı temizledim. Bana kaynanam seslendi. O da benim arka konteynırımda oturuyor. Çocuğumu beşikte yatırdım. Arka konteynera gittim. Bir patlama sesine benzer bir ses geldi. Benim küçük çocuk geldi. Anne konteyner yanıyor dedi. Ben koştum, direk içeriye daldım. Çocuğu çıkardım, çıktım. Çocuğum yanmış durumdaydı. Çocuğumun kafası, gözü ve eli yanmıştı. Benim de kafam, sırtım ve boynum yandım. Ben orada öleceğimi bilsem bile çocuğu çıkartmak isterdim. Sonra ambulanslar geldi. Bizi hastaneye götürdüler. Tedavilerimizi çok güzel yaptılar. Devletimizden Allah razı olsun” 

Genç Gazete Alevlere Teslim Olan Konteynerden Evladını Kurtarmayı Başardı (7)

Nestle, 2 Milyon Maden Suyu Şişesini İmha Etti! Sebebini Duyunca Şok Olacaksınız! Nestle, 2 Milyon Maden Suyu Şişesini İmha Etti! Sebebini Duyunca Şok Olacaksınız!

Editör: AYHAN BAYRAKTAR