Mustafa Bozbey "31 Mart’ta 5 yıllık faaliyet raporu hakkında halk kararını  verdi" Mustafa Bozbey "31 Mart’ta 5 yıllık faaliyet raporu hakkında halk kararını verdi"

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, AKP İstanbul Milletvekili Kurtulmuş’un, Meclis Başkanlığı adaylığına ilişkin başvuru dilekçesini, TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu’na teslim etti.

“BAŞVURULAR SÜRECEK”

Başvurunun ardından beraberindeki MHP Grup Başkanvekili Akçay ve AKP grup başkanvekilleri Muhammet Emin Akbaşoğlu, Özlem Zengin, Abdulhamit Gül ve Leyla Şahin Usta ile gazetecilere açıklama yapan Güler, Meclis Başkanlığı adaylığı sürecinin 3 Haziran’da başladığını hatırlatarak yarın saat 24.00’e kadar adaylık başvurularının süreceğini söyledi.

AKP ve MHP milletvekilleri olarak Anayasa ve Meclis İçtüzüğü kapsamında AKP İstanbul Milletvekili Kurtulmuş’u Meclis Başkanı adayı gösterdiklerini bildiren Güler, “Adaylık müracaatı hayırlı uğurlu olsun. İstanbul Milletvekilimiz Numan Kurtulmuş’a, 28. Yasama Dönemi içerisinde kaliteli bir yasama döneminin sağlanması konusunda inancımız tam.” dedi.

TBMM’de Türkiye Yüzyıl’ına yakışır bir dönemi oluşturmayı arzu ettiklerini belirten Güler, “Muhalefet partileriyle birlikte hep beraber nitelikli, toplumun arzu ettiği, beklentisini karşıladığı kanunların çıkarılması noktasında büyük bir çaba sarf edeceğimizi, birlikte çalışacağımızı ve Meclis Başkanı olarak Numan Kurtulmuş Bey’in bu konuda öncü olacağını, başkanlık yapacağını ve başarılı sonuçlar alacağımızı düşünüyorum.” diye konuştu.

“KURTULMUŞ’U ADAY GÖSTERDİK”

MHP Grup Başkanvekili Akçay, “Biz de MHP Grubu olarak 28. Dönem TBMM Başkanlığına, İstanbul Milletvekili ve Ak Parti Genel Başkanvekili Sayın Numan Kurtulmuş’u aday olarak göstermiş bulunuyoruz. Birlikte imzaladığımız müracaatımızı da TBMM Başkanlığına vermiş bulunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Sayın Numan Kurtulmuş’un müktesebatıyla ve bütün özellikleriyle TBMM Başkanlığını en iyi şekilde yürüteceğine yürekten inanıyoruz.” ifadesini kullanan Akçay, “Türkiye Yüzyılı başlamıştır ve 28. Dönem’de TBMM ve Cumhur İttifakı olarak Türkiye Yüzyıl’ının başlangıç şuuruyla aşkla şevkle ve azimle çalışmaya kararlıyız.” dedi.

7 HAZİRAN'DA SEÇİMİN İLK TURU YAPILACAK

TBMM Genel Kurulu, 7 Haziran'da geçici Meclis Başkanı Devlet Bahçeli Başkanlığı'nda toplanacak. Gizli oylama ile yeni Meclis başkanı seçiminin ilk turu yapılacak. İlk 2 oylamada 400, sonuç alınamazsa 3'üncü oylamada salt çoğunluk olan 301 kabul oyu ile başkan seçilebilecek.

Üçüncü oylamada da salt çoğunluk sağlanamazsa; bu oylamada en çok oy alan 2 aday için 4'üncü oylama yapılacak ve en fazla oy alan üye başkan seçilmiş olacak.

Meclis başkanı belli olduktan 1 hafta sonra da TBMM Başkanlık Divanı üyeleri belirlenecek.

Editör: Fırat Çelik