AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Belediye Başkanlığı ve Meclis Üyelikleri için aday adaylık başvurularının 9 Kasım'dan itibaren başladığını açıkladı. Belediye Başkan aday adaylıkları için son tarih 17 Kasım, Meclis Üyelikleri için ise 3 Aralık olarak belirlendi.

İnegöl-Bursa Yolu Yenileme Çalışmaları Nedeniyle Trafiğe Kapatıldı İnegöl-Bursa Yolu Yenileme Çalışmaları Nedeniyle Trafiğe Kapatıldı

AW073861_02

Yenilikçi Başvuru Süreci ve Bağış Sistemi

"Aday adaylığı başvuruları dijital ortamda yapılacak ve bu yıl adaylık başvurusu yapanlardan aidat alınmayacak. Yerine bağış sistemi getirildi." - Davut Gürkan, AK Parti Bursa İl Başkanı

Başvuruların www.akparti.org.tr adresi üzerinden yapılacağını belirten Gürkan, aday adaylarından Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 50 bin, İlçe Belediye Başkanlığı için 20 bin ve Belediye Meclis Üyelikleri için 10 bin TL bağış alınacağını ifade etti.

AW073861_03

Toplanan Bağışların Amacı ve Adaylık Süreci

Toplanan bağışların Gazzeli kardeşlere ulaştırılacağını belirten Gürkan, aday adaylığı ön başvurusunun bizzat ilgili teşkilat birimine gidilerek imzalanması gerektiğini söyledi. Ayrıca, kamu görevlilerinin adaylık için 1 Aralık 2023 tarihine kadar emeklilik dilekçesi vermeleri gerektiğini ekledi.

Editör: Umut Gökdaş