Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, AK Parti yönetiminde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Kent Lokantaları projesine benzer bir uygulamayı "Haydi Sofraya" adıyla başlattı. UNESCO'nun gastronomi alanında yaratıcı şehirler ağına dahil olan Gaziantep'te açılan bu yeni lokanta, Hasan Celal Güzel Millet Bahçesi'nde hizmet veriyor. Lokanta, günlük olarak hazırlanan ve çorba, ana yemek, pilav, yoğurt gibi yan ürünlerden oluşan dört çeşit menüyü öğle ve akşam saatlerinde 40 TL karşılığında sunuyor.

Banka Kartıyla Temassız Ödemelerde Limit Artıyor Banka Kartıyla Temassız Ödemelerde Limit Artıyor

Haydi Sofraya Koordinatörü Ertuğrul Er, ilerleyen günlerde şehrin farklı lokasyonlarında da hizmet vermeyi planladıklarını ve günde iki öğün yemek sağladıklarını belirtti. Bu proje, sosyal belediyecilik anlamında önemli bir adım olarak nitelendiriliyor.

Projeye ilişkin bir diğer nokta ise, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun benzer bir uygulamayı "Kent Lokantaları" adı altında İstanbul'da başlatmış olması. AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, bu projenin önemine şüpheyle yaklaşmıştı. Ancak Gaziantep'te AK Partili bir belediyenin benzer bir projeyi hayata geçirmesi, İmamoğlu'nun bu duruma nasıl tepki vereceği konusunda merak uyandırıyor.

Kaynak: Haber Merkezi