AHİD'in her Cuma akşamı dernek binasında düzenlediği aile eğitimi konferansları devam ediyor. Bu hafta ilahiyatçı-eğitimci Mehmet Bişgin'in konuşmacı olduğu; 'İslam'da kadın ve modernizmin tuzağı feminizm' konulu bir konferans gerçekleştirildi.

Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi Açıklandı Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi Açıklandı

KADINLAR EVİNDEN UZAKLAŞTIRILIYOR

Konferans öncesi konuşan dernek başkanı Naci Köseoğlu, boşanmalara dikkat çekerek, "Boşanma olaylarının arkasına baktığımızda ekonomik problemlerden ziyade, bilgisizlikten kaynaklanan, İslami hayatın, inancımızın, özümüzün terk edildiğini görüyoruz. Özellikle kadınlarımıza batı kültür şunu dayatıyor; evde hapsolma, kocana bağlı kalma, ekonomik gücünü eline al, özgürlüğüne kavuş gibi nefse hoş gelen, fakat perde arkasında aileyi dinamitleyen, aile kurumunu yıkan çok süslü kelimelerle Müslüman kadınlar dışarıya özendiriliyor, evinden uzaklaştırılıyor."

"Kocasına itaati zul gören bir kadın, maalesef dışarıda patronuna saatlerce hizmet ediyor. Ama aynı kadın evine geldiği zaman, yoruldum deyip kocasına itaat etmek zorunda değilim zannediyor. Böyle bir ailenin mutlu olması, bu ailede depresyon stresin olmaması, o çocukların maneviyatlı ve ahlaklı büyümesi elbette mümkün değildir" dedi.

AİLELER ÇATIRDIYOR

Konferansın konuşmacısı Mehmet Bişgin ise yaptığı açıklamada; "Bir kadın evinde değil de dışarıda huzuru arıyorsa, o kadının İslam düşüncesinde eksiklik var demektir. Batı bize bazı şeyleri entegre ederken, bir yandan da kendini düzeltiyor ama bunları bize aksettirmiyor. Şimdilerde batılı akademisyenler, kadınların asli görevlerinin annelik olduğunu ifade ediyor."

"Aileler çatırdıyor. Neslimiz uçuruma doğru sürükleniyor. Rabbim bizlerin yardımcısı olsun inşallah. Aileler çok önemli. Bir milleti yok etmek istiyorsanız, o milletin aile yapısını bozmak yeterlidir."

"Kadınlar televizyonlarda izlediklerini ve internette rastladıklarına normal bir şeymiş gibi bakıyor. Bu da çekilmez bir halin başlangıcı oluyor. Kadınlarımız ve bizler bir dönem Müslüman olarak kesintiye uğradık. Ve sonrasında da İslam'a uzak kaldık. Şimdi ise yeniden toparlanmaya başladık. Kadın ile erkek eşittir demek olmaz" diye konuştu.