Kültürpark içerisinde yoğun katılımla gerçekleştirilen şenlik, İshakpaşa Cami İmamı Mehmet Nuri Memiş'in okuduğu Kuranı Kerim tilavetiyle başladı.

Dua edilmesinin ardından İstiklal Marşının okunmasıyla devam programda konuşan Dernek DATÜB Türkiye İcra Kurulu Başkanı Mehmet Taş,

"Bugüne kadar milletimizin sorun ve sıkıntılarını ilgili mercilere aktararak çözüm aramamızın yanında aynı zamanda kültürümüzü, birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi yaşatıp pekiştirmek için çalışmalar yaptık. Bu Hinkal Şenliğimiz de bunlardan birisidir."

TEK BAŞINA OLMAZ

"Bizlerde toplum olarak birlik beraberlik ve kardeşlik içerisinde kenetlenmeliyiz. Kenetlenmeliyiz ki hem ülkemiz hem de milletimize faydamız olsun. İnsanlar toplumsal yaşamda çoğu işte kendi başına başarı yakalamakta zorlanır. Çünkü bu işler tek başına başarılan işler değildir. Bugün demokratik ülkelere baktığımızda devlet yönetimi sadece bir kişinin elinde yükseltmemektedir."

"O devleti ayakta tutan birlik ve beraberliktir. Birlik ve beraberlik olmadığı sürece o toplumda düzen ve birliktelik beklenmez ve kısa sürede yıkılmaya yüz tutar. Böylelikle iç karışıklık meydana gelecek ve insanlar birbiri ile çatışmaya girecektir. Oysa birlik ve beraberliği tesis ederseniz, o topluma karşı hiçbir güç karşı koyamaz. Son yıllarda ülkemizi sıkıntıya düşürmek için çeşitli oyunlar oynandı" diye konuştu.

İLGİ ÇEKEN GÖSTERİ

Konuşmanın ardından Azerbaycan'dan gelen Ferman Faik ilginç bir gösteri yaptı. Ağzına aldığı iple 150 kilogramağırlığı kaldıran Faik, önce elleriyle tuğla kırdı, ardından da kafasına koyduğu tuğlayı balyozla kırdırdı. Üzerine yattığı çivilere aldırış etmeden 50 kilogramağırlığı kaldıran Faik, büyük alkış aldı.

Cem Garipoğlu’nun Otopsi Görüntüleri Ortaya Çıktı Cem Garipoğlu’nun Otopsi Görüntüleri Ortaya Çıktı

Daha sonra Derneğin folklor ekibi gösterilerini sundu. Şenliğe katılanlar için çeşitli yarışmalar düzenlenirken; program yöresel sanatçıların konserlerinin ardından hinkal ikramıyla son buldu.