ABD Kongresi'nin alt komitesinde gerçekleşen ve resmi olarak tanımlanamayan hava fenomeni veya UAP'ler olarak bilinen UFO'lar hakkındaki oturumda hükümetin birçok şeyi gizlediği ve 'insan olmayan' biyolojik maddeler bulunması hakkında şaşırtıcı ifadeler yer aldı.

Ayrı olarak, bazı eski istihbarat yetkilileri federal hükümeti UFO ile ilgili önemli bilgileri halktan gizlemeye çalışmakla suçladı ancak bu iddiaları destekleyecek kanıt sunmadı.

İNEGÖL’DE DE GÖRÜLDÜ
En garip olaylardan birisini yine 1984´ün Nisan ayında, THY pilotları yaşadılar. İstanbul-Ankara arasında uçan DC-9 tipi uçak İnegöl üzerinde 9000 m. yükseklikte uçarken bir UFO ile karşılaştı. Pilot, yardımcısı ve uçuş mühendisi olayı şöyle anlatıyorlardı; "Çok yukardan ışıklı bir cismin yere doğru çok hızlı bir pike yaptığını farkettik, bir uçağın düştüğünü sanarak üzüldük fakat cisim o inanılmaz hızına karşın bizim çok ilerimizde, aynı hizada birden durdu ve havada asılı kaldı. Yeşilköy´le haberleşerek, o bölgede uçan bir araç olup olmadığını sorduk, cevap negatifti. Öyleyse, bu bir UFO´ydu. Farlarımızı yakarak sinyal verdik, işte tam o anda cisimden öyle bir ışık parlamasıyla cevap verildi ki, dünyada bu tür bir ışık kaynağının olabileceğini sanmıyorum, Güneş kadar parlaktı. Daha sonra bulutların arasına yükselip kayboldu. Birçok pilot arkadaşlarımız UFO´ları gördüklerini söylerlerdi, pek inanmıyorduk ama o gece karşımızdaki cisim gerçekti. Ama en önemlisi, bildiğimiz tüm fizik kurallarına aykırı olarak uçuyordu. Böyle bir uçuş aracını kıskançlıkla izledik.." "Yumurta biçimindeydi.."

İnegöl Halil İnalcık Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri tiyatro oyunu ile büyüledi İnegöl Halil İnalcık Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri tiyatro oyunu ile büyüledi

İnegöl haberleri

Editör: Umut Gökdaş